1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

How To Make It In America

Season1.be3,53,55

Ben, die de modeschool de rug heeft toegekeerd en zijn beste vriend Cam bedenken een middel om het te maken in Amerika. De meeste mensen die ze in bars of op party’s tegenkomen hebben hun zaken al op de rit, of dat is tenminste wat ze de anderen willen doen geloven. Gezien de talrijke contacten en verschillende impulsen die op hen afkomen, is het niet verwonderlijk dat Ben en Cam voortdurend worden afgeleid en dat het starten van een eigen zaak niet zomaar vanzelf gaat. Wat het ook nog eens zo interessant maakt is dat Ben nog steeds gevoelens heeft voor zijn ex en dat Cam nog schulden heeft bij zijn net vrijgekomen neef Rene Calderon.

How To Make It In America is een hippe serie over jonge mensen met ambitie en leuke ideeën, die leven in New York City. Over het nastreven van de American Dream. En als er een stad is die je kan maken of kraken dan is het wel New York City. Of zoals het liedje zegt: If You Make it There, You’ll Make it everywhere…

How To Make It In America kan je zien als een komedie, een drama of een karakterstudie. Dat de vergelijking zal gemaakt worden met Entourage is niet zo verwonderlijk: per slot gaan ze allebei over vrienden die elkaar al kennen van vroeger, zijn beide series geproduceerd door Mark Wahlberg en zijn ze allebei afkomstig van HBO. Maar daar houdt de vergelijking ook op want buiten een paar eerste indrukken, zijn dit wel degelijk twee totaal verschillende series. Haak niet te vlug af want het duurt een tijdje voor je eigenlijk goed snapt wat de personages drijft en van het scenario moet je ook niet verwachten dat je bij het handje genomen wordt om een rondleiding te krijgen. Gelukkig is er aan het einde van de eerste aflevering licht in de tunnel: Ben en Cam gaan starten met een speciale jeans design-lijn, Crisp genaamd, met speciale Japanse denim die van een vrachtwagen ‘is gevallen’. Maar zonder businessplan, investeerders of geld is de weg naar succes nog heeeeel lang.

De hoofdrollen in deze serie worden gespeeld door Bryan Greenberg die onlangs te zien was aan de zijde van Mila Kunis en Justin Timerlake in Friends With Benefits, maar wellicht bekender is als Jake Jagielski in de tv-serie One Tree Hill en Victor Rasuk die zes afleveringen lang meespeelde in E.R. Lake Bell (No Strings Attached, A Good Old Fashioned Orgy) speelt de ex van Ben. Luis Guzmán (Journey 2: The Mysterious Island, Arthur, The Taking of Pelham 1 2 3, Fighting), tot slot, mag zijn beste beentje voorzetten als neef Rene.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Bryan Greenberg, Victor Rasuk, Lake Bell, Kid Cudi, Luis Guzman

Prijzen: 1 prijs en 5 nominaties

Aantal seizoenen:

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2 (vanaf januari 2013)

Bekijk de trailer

seizoen 1 (2010) aantal afleveringen: 8

seizoen 2 (2011): aantal afleveringen: 8

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •