1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Misfits

Season1.be3,53,55

Eén van de betere jeugdseries die de kijker au sérieux neemt, is de Britse serie Misfits. Je zou ze kunnen omschrijven als een sf comedy-drama rond een groep delinquenten die veroordeeld zijn tot gemeenschapsdienst. Het is tijdens het uitoefenen van hun activiteiten dat ze getroffen worden door een elektrische storm die ervoor zorgt dat de jongeren plots begiftigd zijn met bovennatuurlijke krachten.
Ondertussen zit de serie, die van start ging in 2009, al aan zijn vierde seizoen. Dat Misfits zeer gewaardeerd werd door publiek en pers mag tevens blijken uit de BAFTA-award voor ‘Best Drama Series’.
 
De hoofdpersonages in het eerste seizoen zijn Alisha Bailey, Simon Bellamy, Kelly Bailey, Curtis Donovan, and Nathan Young.
Alisha werd veroordeeld voor veelvuldig rijden onder invloed. Haar bijzondere kracht bestaat erin dat degene die haar vel amper raakt seksueel opgewonden wordt. Alisha heeft relaties met Simon en Curtis.
Simon Bellamy werd veroordeeld voor brandstichting. Hij voelt zich meermaals genegeerd. Zijn bijzondere gave bestaat er dan ook in dat hij onzichtbaar kan worden.
Kelly Bailey is een typische Britse workingclass girl met het gouden hart. Haar veroordeling heeft ze te danken aan het opzetten van een vechtpartij. Door de elektrische storm kreeg Kelly telepathische gaven. Nathan en zij waren een tijdje een koppel.
En dan zijn er tot slot nog de twee kerels Curtis en Nathan, niet de eerste de besten. Curtis werd veroordeeld voor het bezit van cocaïne. Door de storm kan hij de tijd manipuleren, later is hij ook in staat van geslacht te wisselen en kan hij doden terug tot leven brengen. Nathan wordt betrapt op stelen en raakt in de storm onsterfelijk, maar is zich daar niet direct van bewust.

Naarmate de serie vorderde, verdwenen een aantal personages en kwamen er ook nieuwe bij. Wij zetten ze even op een rijtje:

Alisha: seizoen 1, 2, 3
Simon: seizoen 1, 2, 3
Kelly: seizoen 1, 2, 3
Curtis: seizoen 1, 2, 3 en 4
Nathan: seizoen 1, 2
Rudy: seizoen 3, 4
Jess: seizoen 4
Finn: seizoen 4
Abby: seizoen 4
Alex: seizoen 4

De acteurs zijn relatief onbekend, maar daar kan vlug verandering in komen. Iwan Rheon, die de rol van Simon speelt, zal bijvoorbeeld te zien zijn in het derde seizoen van Game Of Thrones, waarin hij de rol zal spelen van Ramsay Snow.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Iwan Rheon, Lauren Socha, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas


Prijzen: 7 prijzen (waaronder 3 BAFTA's) en 26 nominaties (waaronder 5 voor een BAFTA en 7 voor een Golden Nymph)

Aantal seizoenen: 4 (het vierde seizoen loopt momenteel in de UK) 

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 6
In het eerste seizoen wordt de groep aangevallen door probatie-officier Tony. Hij wordt toevallig door Kelly gedood. De jongeren doen er alles aan om te zorgen dat niemand achter de moord komt. Tony’s opvolger is Sally, niet toevallig de voormalige verloofde van Tony. Zij probeert uit te zoeken of de groep van meer weet. Wanneer ze Simons gsm steelt ontdekt ze een filmpje waarop Nathan bekent dat ze Tony gedood hebben. Wanneer Sally Simon aanraadt aangifte te doen bij de politie, wordt Simon onzichtbaar en verdwijnt. In de strijd die ontstaat rond de recuperatie van de mobiele telefoon, wordt Sally gedood door Simon. Verder ontdekt Nathan tijdens dit seizoen zijn speciale gave en beginnen Curtis en Alisha een relatie.

Seizoen 2 (2010) aantal afleveringen: 7
In het tweede seizoen maken de ‘misfits’ kennis met een mysterieuze, gemaskerde man die blijkbaar op de hoogte is van wat er gaat gebeuren nog voor het effectief gebeurt. Hij redt enkele jongeren van de dood en staat hen bij in benarde situaties. Verder verbreken Alisha en Curtis hun relatie en proberen Nathan en Kelly precies het omgekeerde. Curtis valt voor Nikki, een meisje dat voorwerpen kan teleporteren. Bovendien verkopen de ‘misfits’ hun krachten aan Seth, een voormalig drugdealer.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •