1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

New Girl

Season1.be445

New Girl is een Amerikaanse sitcom die in première ging in september 2011. De serie is opgebouwd rond Jessica Day, voor de vrienden Jess, een onderwijzeres van eind de twintig. Aan het begin van de serie zien we dat Jess haar vriend haar bedroog. Ze verlaat hem en gaat op zoek naar een nieuwe woonst. Ze trekt in bij drie vrienden: barman Nick, basketspeler Winston en womanizer Schmidt. Jess’ beste vriendin is Cece, een fotomodel. Hoewel ze haar accepteren als co-huurder, zien onze drie vrienden plots hun leven ondersteboven gegooid want met een vrouw in huis moeten er vanaf nu heel wat typische mannelijke gedragspatronen aangepast worden. Bovendien moeten zij voortan rekening houden met de grillen van een vrouw. Met bvb. het feit dat Jess verslaafd is aan Dirty Dancing, vooral wanneer ze het emotioneel moeilijk heeft, dat ze een voorliefde heeft voor melige, romantische films en dat ze af en toe de kamer binnenkomt zonder kloppen.

New Girl is een erg leuke serie op voorwaarde dat je houdt van Zooey Deschanel, die de hoofdrol speelt. Zij speelt opnieuw de rol van het onbeholpen, knettergekke, naïeve seutje, een rol die ze ook speelde in films als (500) Days Of Summer, Yes Man en Gigantic. In real life is Deschanel ook de helft van het muzikale duo She & Him en die voorliefde voor zingen sijpelt ook door in de serie, want regelmatig zet ze haar stembanden open, tot grote ergernis van haar roommates. Wat New Girl zo leuk maakt is dat Deschanel ook een écht grappige, leuke meid is die heel wat ‘funny faces’ kan opzetten en die zo lief kan kijken dat je erbij wegsmelt. De scenario’s van deze sitcom hebben allemaal wel iets stouts, maar zijn nooit plat of banaal. De schrijvers zorgden voor spitante dialogen, grappige situaties en genoeg vaart om nooit weg te dommelen. Ook heel leuk is dat er tussen de vier een soort van ‘bond’ is, een gevoel van wij horen samen en zullen voor elkaar opkomen wanneer nodig. Misschien is het omdat wij stiekem verliefd zijn op Zooey, maar New Girl krijgt van ons alvast ‘thumbs up’!

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Zooey Deschanel, Jake M. Johnson, Max Greenfield, Lamorne Morris, Hannah Simone

Prijzen: 8 prijzen en 33 nominaties (waaronder 5 voor een Emmy en 5 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 3

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 24
Wanneer Jess gedumpt wordt door haar vriend, trekt ze in bij drie kerels die samen een appartement huren: barman Nick, basketspeler Winston en womanizer Schmidt. Ze zijn allemaal vrijgezel, maar wel op zoek naar de ware. Nick voelt nog altijd veel voor zijn vroegere vriendin Caroline, Winston wil zijn ex Shelby opnieuw op een date vragen, maar dan wel met een propere lei en Schmidt gaat helemaal plat voor Cece, fotomodel en beste vriendin van Jess. En Jess? Wel, die heeft een kortstondige relatie met de getrouwde Russell. Maar wanneer ze erachter komt dat hij nog steeds verliefd is op z'n ex, verbreekt ze de relatie. Hoewel de vier dikwijls met elkaar in de clinch liggen, kunnen ze elkaar niet missen. Groot is dan ook het verdriet wanneer Nick aan het einde van seizoen 1 besluit om terug in te trekken bij Caroline.

Seizoen 2 (2012) aantal afleveringen: 25
In dit tweede seizoen spelen de hormonen onze protagonisten duidelijk parten: Jess heeft seks met Sam, maar wil niet met hem op date; CeCe wil terug bij Schmidt, maar gaat uiteindelijk huwen met een Indiër; Nick vindt soelaas en passie bij de wilde Angie, nadat een date met zijn vroegere vlam Amelia op een sisser is uitgelopen; Schmidt is nog steeds verliefd op CeCe, maar vindt troost in de armen van zijn baas en in die van een vroegere vriendin, uit de tijd dat hij nog dik was. Ook Winston heeft het zwaar te pakken want die heeft opnieuw een relatie met zijn vroegere vriendin. Professioneel gaat het Jess niet voor de wind want ze zit zonder werk, tot groot ongenoegen van haar roomies die geld te kort hebben om de huur te betalen. Bovendien krijgen ze bezoek van Jess's gescheiden ouders en van de vader van Nick, een kleine crimineel. And last but not least: Jess en Nick vinden elkaar op het einde, maar weten niet of ze met de relatie moeten verder gaan.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •