1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Luck

Season1.be445

Dat uitvoerend producent en bedenker David Milch (zijn beste werk was ongetwijfeld de serie Deadwood) zelf eigenaar is van koerspaarden, heeft zonder twijfel een grote invloed gehad op zijn fascinatie voor het wereldje van het paardenwedrennen. Niet alleen voor alles wat er zich op de racetrack afspeelt, maar ook daar buiten, in de stallen, op de trainingen enz. Dustin Hoffman geloofde in het project en tekende als producent ook voor de hoofdrol. Nog een andere naam als een klok die aan dit project verbonden is, is die van Michael Mann, de regisseur van ondermeer Heat, die de pilootaflevering regisseerde. Naast de perfecte portrettering en de groeiende opbouw, is ook de schitterende cast een absolute reden om naar deze serie te kijken. Naast Hoffman als Chester ‘Ace’ Bernstein die het casino wil introduceren op de racetrack, herkennen we ook Dennis Farina, Michael Gambon, Jason Gedrick, Kevin Dunn, Ian Hart en een schitterende Nick Nolte als Walter Smith, een trainer/eigenaar uit Kentucky.
Hoewel er van Luck heel wat verwacht werd en je ook kan merken dat er heel wat verhaallijnen 'smeken' om een vervolg (de relatie tussen Hoffman en Joan Allen, het lot van de vier vrienden, de concurrentie tussen Gettn'up Morning en Pint of Plain, de wraakplannen van Gambon, de gezondheid van Markus etc.) werd de serie na negen afleveringen stopgezet omdat er tijdens de opnames - ondanks alle voorzorgen - drie paarden om het leven kwamen.

Het centrale personage in deze serie die misschien wat verrassend op gang komt, is de succesvolle, maar zeer eigenzinnige trainer Turo Escalante. Hij is de trainer van Pint Of Plain, het paard van Gus Demetriou, de chauffeur van Ace, die eigenlijk de echte eigenaar is. Los daarvan is hij ook de trainer van Mon Gateau, het paard dat de vrienden Marcus, Lonnie, Renzo en Jerry kochten nadat ze de jackpot wonnen. De grote concurrent van Pint Of Plain - en minstens even goed - is Gettn'up Morning, het paard van Walter Smith. Al deze personages hebben hun eigen verhaallijn, maar door de aanwezigheid van Escalante krijg je de indruk dat alles mooi samenhangt. Luck is een knappe, veelgelaagde serie die voor iedereen wel iets te bieden heeft. Je hoeft geen liefhebber te zijn van 'horse racing' om hiervan te kunnen genieten. Paardenliefhebbers zullen misschien de billen dichtknijpen bij het zien van de races, want die lijken écht. De camera zit vlak op de huid van de dieren zodat het reality-effect optimaal bereikt wordt. Luck is een serie die groeit met elke aflevering, daarom nog eens zo jammer dat een vreemde wending van het noodlot er anders over besliste.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Dustin Hoffman, Dennis Farina, Nick Nolte, John Ortiz, Kevin Dunn, Jill Hennessy, Jason Gedrick, Ian Hart

Prijzen: 1 nominatie

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: bij ons nog niet beschikbaar op DVD

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 9

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •