1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Het Geslacht De Pauw

Season1.be4,54,55

Het Geslacht De Pauw is een ‘foute’ realitysoap over de familie van Bart De Pauw, geschreven en geregisseerd door acteur Bart De Pauw. De serie werd geproduceerd door Woestijnvis en is een duidelijke parodie op een realitysoap als die van De Pfaffs.
De serie focust zich vooral op die zaken die het leven van een BV kleuren, soms vergezocht, maar steeds uitermate grappig en vernieuwend. De Pauw vindt dat hij een ‘interessante’ BV is die heel wat zinnigs te vertellen heeft. Met deze serie wil hij de kijker laten zien hoe het er écht aan toe gaat bij een bekende Vlaming.
De familie De Pauw bestaat uit Bart De Pauw, zijn naïeve echtgenote Maaike en zijn berustende moeder Josée. Verder zijn er de kinderen Amelie en Quinten; Benny, de jonge artistieke en alternatieve broer van Bart die zich bezighoudt met dierenbescherming en kunst en Tom, de oudere broer die zich bezighoudt met louche zaken en zijn vriendin Tine voortdurend bedriegt zonder dat ze het zelf beseft.
De serie nestelde zich onder de huid en maakte van sympathieke Bart een etterbakje waar iedereen een afkeer van begon te krijgen. Net als met zijn andere series zoals In De Gloria, Het Eiland, De Parelvissers en Van Vlees En Bloed heeft Woestijnvis een product neergezet dat staat als een huis en ook jaren later nog steeds hilarisch en vindingrijk blijkt te zijn.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Bart De Pauw, Maaike Cafmeyer, Tom Waes, Benny Claessens, Josée Van Causbroeck, Tine Van den Wyngaert

Prijzen: won de Ha! van Humo

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2004) aantal afleveringen: 10

Het aanwerven van een kindermeisje zorgt voor heel wat emotionele ellende want Tom bedriegt Tine met Svetlana en moet dan alles uit de kast halen om Tine voor zich terug te winnen. Ook de nieuwe vriend van Oma, Pascal, zorgt voor wat leven in de brouwerij. Bart doet mee in de pilot van een nieuwe tv-serie, maar blijkt niet te kunnen lopen. Maaike heeft dan blijkbaar wel talenten als pizzameisje en mag meedoen in Aspe. Bart laat zich gelden op BV-feestjes, organiseert zelf een verjaardagfeestje voor de BV-kindjes en Tom leert Benny autorijden. Het seizoen eindigt met het foutlopen van het huwelijk tussen Tom en Tine.

Seizoen 2 (2005) aantal afleveringen: 10

De familie is verhuisd omwille van een faillissement waar Bart niet graag over praat. Tom leeft ondergedoken met zijn zwangere Tine. Hij heeft het erg moeilijk met de aandacht die collega Maarten heeft voor Tine. Bart ziet de kijkcijfers dalen met de dag en ervaart dat hij er niet meer bij hoort. Hij onderneemt allerlei krampachtige pogingen om de meubelen te redden: een nieuw programma in Oostendrijk, een fandag en een grote live show naar aanleiding van de bevalling van Tine. Bovendien komt hij erachter dat hij nog een zoon heeft, Damien, volgens Maaike, een duivelskind.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •