1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nighty Night

Season1.be4,54,55

The Office en Nighty Night hebben gemeen dat ze allebei hun humor halen uit genante sitauties. Waar The Office de Engelsen vertrouwd heeft gemaakt met de ‘genante comedy’, heeft Nighty Night het genre beslist verder vorm gegeven. De sitcom van Julia Davis was voor het eerst te zien in januari 2004.

Het hoofdpersonage in deze vaak hilarische komedie is Jill Tyrell, een narcistische sociopate die een schoonheidssalon uitbaat. Wanneer ze verneemt dat haar echtgenoot kanker heeft, slaan de stoppen bij haar door. Ze geeft zich op bij een dating agency, laat iedereen geloven dat ze weduwe is geworden en ‘ontfermt’ zich over haar buurvrouw Cathy, die MS heeft, alleen maar om in bed te duiken met Don, haar echtgenoot.

Nighty Night draait rond seks, taboes en andere zaken waarover men meestal niet praat, laat staan lacht. Nighty Night is een duivelse komedie van de beste soort. Een gitzwarte komedie zoals je niet vaak te zien krijgt omdat ze je permanent uit je comfortzone halen. Bovendien is het hoofdpersonage ‘slecht tot op het bot’. Maar hoofdrolspeelster Julia Davis raakt ermee weg, ze is echt grappig en maakt haar personage – hoewel vaak over de top – best geloofwaardig. De vertolkingen van Davis, Rebecca Front als Cathy en Angus Deayton als Don, zijn top notch, net als de muziek, een verzameling van hits uit de 70’s, 80’s en 90’s.
Eén zaak vonden wij jammer en dat is dat er maar twee seizoenen werden gemaakt van Nighty Night.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Julia Davis, Angus Deayton, Rebecca Front, Ruth Jones

Prijzen: 4 prijzen en 6 nominaties (waaronder 2 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2


Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2004) aantal afleveringen: 6
Warhoofd Jill, die in haar eigen disfunctionele wereldje vertoeft, baat in een klein stadje een schoonheidssalon uit. Ze gaat ervan uit dat haar echtgenoot op sterven ligt, dus moet ze dringend op zoek naar een andere man. Ze schrijft zich in bij een relatiebureau, maar daar stapelen de flops zich in een razend tempo op. Dus laat ze haar oogje vallen op buurman Don, een dokter. De ongezonde obsessie die ze voor hem koestert, krijgt een zetje wanneer ze haar intrek neemt om zijn terminaal zieke vrouw te "verzorgen". Ze is vastbesloten om Don te verleiden en zijn huwelijk te doen ontsporen, koste wat kost.  

Seizoen 2 (2005) aantal afleveringen: 6
Nu Jill is weggekomen met wat ze gedaan heeft, kan ze haar zinnen opnieuw zetten op de man van haar leven, Don Cole. Don en Cathy zijn inmiddels verhuist naar Cornwall waar ze hun intrek hebben genomen in The Trees, een soort van kuuroord dat geleid wordt door seksverslaafde Jacques. Om binnen te geraken in The Trees, geven Jill en haar assistente Linda zich uit voor therapeuten. Maar waar Jill niet op gerekend heeft is dat Don een vriendinnetje heeft en Cathy plots zwanger lijkt te zijn. Jill zal al haar duivelse plannen uit de kast moeten halen om Don voor haar te winnen...

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •