1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Extras

Season1.be4,54,55

De Britse comedy serie Extras gaat over het streven naar eeuwige roem, het sterrendom met al zijn glitter en glammer. We volgen de belevenissen van Maggie en Andy die set na set afdweilen in de hoop die ene grote rol te pakken te krijgen, maar tot dusver hebben ze het enkel tot figurant (extra) geschopt.

De sterkte van Extras zit hem in het feit dat elke aflevering een afzonderlijk verhaal is, waarin telkens een beroemdheid een gastoptreden maakt, meestal gecast in een (hilarische) rol die volledig tegengesteld is aan de rol die hij of zij normaal spelen. Daarnaast is het vooral bedenker Ricky Gervais die de show steelt, zij het met een dit keer iets minder arrogant personage dan in The Office.

Niet alleen fans van Britse comedy, maar ook filmliefhebbers allerhande mogen deze fantastische serie niet aan zich laten voorbijgaan. Naast de twee seizoenen is er als bonus een kerstspecial, de kroon op het werk, de finale aflevering die al de vorige rechtvaardigt. Met z’n 80 minuten is deze special aflevering een volwaardige speelfilm met alle succesingrediënten van de serie. Een meer dan waardige afsluiter van een schitterende serie.

 

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ricky Gervais, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Shaun Williamson


Prijzen: 12 prijzen (waaronder 1 Emmy, 1 Golden Globe, 1 BAFTA en 1 Golden Nymph) en 37 nominaties (waaronder 13 nominaties voor een Emmy en 1 voor een Golden Globe) 

Aantal seizoenen: 2 + een Kerstspecial 

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2 + de Kerstspecial

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2005) aantal afleveringen: 6

In zes afleveringen (die elk de naam dragen van de special guest) slaagt topkomiek en bezieler Ricky Gervais er in om een heleboel supersterren in hun hemd te zetten. En het leuke is dat die sterren niet te beroerd zijn om mee te spelen in het satirische en hypergeinige toontje van Gervais’ pennentrekken. Komen tijdens dit seizoen aan bod: Ben Stiller, Ross Kemp, Kate Winslet (als non in een Holocaust-film die houdt van telefoonseks), Les Dennis, Samuel L. Jackson en Patrick Stewart.

Seizoen 2 (2006) aantal afleveringen: 6

Passeren onder andere de revue in dit tweede seizoen: Orlando Bloom, die het niet kan geloven dat één van de figuranten hem niet aantrekkelijk vindt, David Bowie, die een song schrijft waarin hij Andy volledig ridiculiseert, Daniel Radcliffe, die de rol speelt van een oversekste tiener die alles wil bespringen wat nog maar in de buurt komt van ‘vrouwelijk’, Coldplay-frontman Chris Martin, die een versie van ‘Fix You’ brengt, Ian McKellen, die Andy een man laat kussen op scène én – last, maar zeker en vast not least – Robert De Niro. Hoe die laatste z’n opwachting maakt, laten we u graag zelf ontdekken.

Extras Christmas Special (2007)

Na drie seizoenen When The Whistle Blows is Andy Millman ondertussen een succesvol acteur. Hij leeft in een chique appartement en hoeft niet meer te reserveren in de duurste restaurants. Maar toch is dit niet wat Andy wil. Hij wil herkenning én respect voor zijn werk. En vooral dat laatste durft nog al eens te ontbreken. Wanneer zijn (gewaardeerde) collega Greg een hoofdrol krijgt in een film met Clive Owen, is voor Andy de maat vol. Hij trekt Greg’s agent, Tre Cooper, aan om hem eveneens te vertegenwoordigen. Andy is zo geobsedeerd door succes en erkenning dat hij niet ziet hoe moeilijk het gaat met Maggie, zijn collega van in de tijd toen ze nog allebei extra’s waren. Maggie stopt met het figureren omdat ze in de film met Owen vernederd werd tot op het vel. Uiteindelijk moet ze aan de kost als poetsvrouw en belandt ze in een klein sjofel hondenhok dat dienst moet doen als appartement. Omdat de aanbiedingen uitblijven, neemt Andy de ene (flauwe) rol na de andere aan. Uiteindelijk belandt hij in een celebrity-editie van Big Brother... Ook nu weer worden een aantal bekende sterren voor schut gezet: Lionel Blair, Clive Owen, George Michael en kok Gordon Ramsay om de voornaamste te noemen. Deze lange aflevering is tegelijkertijd grappig en pakkend.
 

 

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •