1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Het Eiland

Season1.be4,54,55

Het Eiland gaat over drie vrienden, Guido, Michel en Frankie, die werkzaam zijn bij Cynalco Medics, een bedrijf gespecialiseerd in medische apparatuur. De bevordering van één van hen en de komst van nieuwkomer Alain Vandam zorgen voor heel wat ophef en brengt de jarenlange structuur aan het wankelen. De komst van ‘Amerikaan’ Bucky Laplasse in seizoen twee brengt één van de vrienden zelfs aan de rand van een depressie. Maar dat ze er steeds – ondanks alles - voor elkaar zullen zijn, mag blijken uit de denderende finale.

Het Eiland is duidelijk geïnspireerd door de Britse serie The Office, maar heeft genoeg eigenheid en originaliteit om een plaats op te eisen in de beste comedyseries ooit. Briljante situaties, scherpe dialogen, onverwachte verwikkelingen, fantastische vertolkingen, kortom de serie had alles om een groot publiek aan te spreken. De neergezette typetjes zoals ‘Alain Vandam’, ‘Bucky Laplasse’, de ‘protput’ zullen voor altijd in het collectief geheugen geprent blijven. Net als In De Gloria is ook deze serie van de hand van Jan Eelen, die vriend en vijand verraste met de unieke serie De Ronde. Woestijnvis produceerde. In de rolverdeling herken je ondermeer Frank Focketyn, Wim Opbrouck, Lucas Van den Eynde, Sien Eggers en Tom Van Dyck, allemaal acteurs die ook meespeelden in die andere successerie In De Gloria.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Wim Opbrouck, Tom Van Dyck, Dirk Van Dijck, Frank Focketyn, Lucas Van den Eynde, Sien Eggers, An Miller, Tania Van der Sanden, Bruno Vanden Broucke, Jeroen Van Dyck, Warre Borgmans

Prijzen: won de prijs voor het beste Vlaamse televisieprogramma van 2004,  de HA! van Humo 2005 en Humo's Prijs van de Kijker 2004 en 2005.

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2004) aantal afleveringen: 7

Guido wordt bevorderd tot diensthoofd import/export. Zijn plaats op het eiland wordt ingenomen door Alain Vandam, een jonge kerel die duidelijk niet past in de zwaar geoliede structuur van Michel en Frankie, die alles in het werk stellen om Guido bij te staan in zijn beslissingen. Alain kan het dan weer goed vinden met Sammy Tanghe, een zonderling figuur die achterstevoor kan praten en gefascineerd is door vogelkijken. Lydia Protut, hoofd van de administratie en baas van Guido, gaat compleet onderdoor wanneer zij geconfronteerd wordt met de duivel.

Seizoen 2 (2005) aantal afleveringen: 6

Lydia Protut werd vervangen voor ‘Amerikaan’ Bert ‘Bucky’ Laplasse, een persoonlijke vriend van de grote baas, Robert Hasselbanks. Die heeft Guido vervangen door Michel, maar die wordt het doelwit van ver doorgedreven pesterijen. Bucky introduceert enkele Amerikaanse werkmethodes en drijft Michel tot de afgrond. Gelukkig zijn de vrienden er om Michel te helpen en om voor eens en altijd af te rekenen met Bucky.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •