1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Mozart In The Jungle

Season1.be445

Mozart In The Jungle is een komische dramaserie, met in de hoofdrol de Mexicaanse acteur Gael García Bernal (No, The Motor Cycle Diaries). De serie die gebaseerd is op de veelgeprezen memoires van Blair Tindall, een succesvolle hoboïste die zelf meewerkte aan de totstandkoming van de serie, toont hoe het er achter de schermen van het New Yorkse symfonieorkest aan toegaat: de financiële problemen, de onderlinge concurrentie, de verschillende (amoureuze en vijandige) relaties tussen de orkestleden, de samenwerking met de dirigent enz…

Het is precies dit laatste punt dat de serie in gang steekt. 'Maestro' (zo worden dirigenten door de in-crowd aangesproken) Thomas besluit ermee te stoppen en wordt vervangen door de wat aparte Rodrigo. Deze relatief jonge Zuid-Amerikaan zorgt voor een wervelwind binnen het orkest. Zijn manier van werken is onconventioneel, zijn uiterlijk beantwoordt totaal niet aan het veresite imago van een ‘maestro’ en zijn haar trekt meer de aandacht dan zijn capaciteiten als dirigent. Tussen deze chaos laveert de mooie Hailey, een veelbelovende hoboïste die dolgraag in het orkest wil zetelen. Zij doet auditie en mag bij een optreden onverwachts invallen wanneer de tweede hoboïste ziek is. Helaas voor Hailey gaat het behoorlijk mis en is de kans op een vaste plaats zoveel als onbestaande. Maar Hailey zet door en blijft oefenen. Rodrigo bewondert haar doorzetting en haar charmes en neemt haar in dienst als zijn persoonlijke assistente.

Hoewel de serie één geheel vormt, vertelt elke aflevering een apart verhaaltje. De charme van de serie schuilt vooral in de frivole vertokling van Gael Garcia Bernal die met z’n schelmachtig uiterlijk, zijn wat verwilderde looks en zijn onmiskenbare glimlach helemaal geknipt is voor de rol. Op deze man is het moeilijk kwaad te zijn: hij is vriendelijk, attent en vooral zeer getalenteerd en wat voor de kijker erg belangrijk is, hij zorgt ervoor dat de kijker aan het schermt geplakt blijft.
Afgaande op de synopsis zou je kunnen verwachten dat Rodrigo en Hailey al vlug het bed met elkaar zullen delen, maar niets is minder waar: Rodigro is nog steeds zot van zijn ex, een extravagante violiste, en Hailey wordt het hof gemaakt door danser Alex.

Naast Bernal schitteren ook Malcolm McDowell als de norse Thomas, Saffron Burrows als de classy celliste Cynthia (die een seksrelatie heeft met Thomas) en vooral Lola Kirke, als de opgewekte, naïeve, maar wilskrachtige Hailey. Kirke is overigens de jongere zus van Jemima uit Girls. Zij is een Britse actrice die eerder te zien was in Gone Girl.

De serie, die inmiddels verlengd werd met een tweede seizoen, werd bedacht door Paul Weitz (About A Boy, Being Flynn), Roman Coppola (de scenarist van Moonrise Kingdom) en Wes Anderson- acteur Jason Schwartzman (die ook te zien is in de serie van een radiojournalist).


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Gael Garcia Bernal, Lola Kirke, Saffron Burrows, Bernadette Peters, Malcolm McDowell, Hannah Dunne

Prijzen: 1 prijs

Aantal seizoenen:
2 (het tweede seizoen wordt verwacht in 2016)

Beschikbaar op DVD:
nog niet beschikbaar op DVD

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 10
De komst van de nieuwe dirigent Rodrigo zorgt binnen het New Yorkse Symfonieorkest voor heel wat tumult. De vorige 'maestro' vindt de nieuwe een aanfluiting van de klassieke muziek, een schande voor het imago van het orkest. Hoboïste Hailey die er van droomt ooit deel te mogen uitmaken van het orkest, ziet haar auditie de mist ingaan, maar wordt compleet verrast wanneer ze de plaats mag innemen van iemand die ziek is. Haar zenuwen begeven het zodat ze haar droom vaarwel mag zeggen. Wanneer Rodrigo haar een plaats aanbiedt als assistente, hoeft ze geen twee keer na te denken. 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •