1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Baskets

Season1.be3,53,55

Chip Baskets moet zowat de slechtste student aan de Académie de Clown Français zijn. Dat hij geen Frans praat helpt hem zeker niet. Wanner zijn centen op zijn en hij de kans dat hij slaagt met de dag ziet verminderen, besluit hij terug te keren naar Bakersfield, zijn geboortestad in Californië. Maar voor het zover is vraagt hij de sjofele, aar knappe Penelope ten huwelijk. Zij aanvaardt zijn voorstel maar maakt het duidelijk dat ze het alleen doet om aan een green card te raken. Als ze iemand ontmoet die beter is dan Chip, laat ze hem meteen vallen.

Terug thuis probeert Chip een job als clown te versieren bij de lokale rodeo. Maar met z’n bij momenten arrogant en sociaal afwijzend gedrag is dat niet makkelijk. Toch probeert Chip tegen elke prijs zijn droom waar te maken. Onderweg ontmoeten we Martha Brooks (vertolkt door Martha Kelly), een wat simpele verzekeringsagente die als enige in Bakersfield respect toont voor haar medemens en in het bijzonder voor Chip. Verder is er nog Christine, de zwaarlijvige en aan diabetes lijdende moeder van Chip (schitterend vertolkt door een man: stand up comedian Louie Anderson) en Dale, de tweelingbroer van Chip, de luidruchtige directeur van een ‘online’ universiteit die lessen organiseert in het vermaken van een ijskar, het personaliseren van nummerplaten en andere absurditeiten.

Baskets
werd bedacht door Jonathan Krisel, Louis C.K., en hoofdacteur Zach Galifianakis die zowel Chip als Dale speelt. Hoewel de serie niet uitgesproken grappig is, eerder donker, melancholisch, depressief en bij momenten droevig, weet Galifianakis zijn twee personages te voorzien van de nodige humor. De dialogen zijn scherp en vaak heel persoonlijk. De wereld waarin de Baskets leven is een wereld gevuld met losers, een sombere wereld waar weinig hoop is op een florissante toekomst. De vertolkingen van Galifianakis, Anderson en Kelly zijn briljant en zorgen ervoor dat je na een tijdje emotioneel betrokken raakt en meevoelt met die ‘sukkelaars’. Een warm gevoel maakt zich meester van je. Baskets oogt simplistisch en op het eerste zicht niet aantrekkelijk, maar eens je vertrouwd bent met de setting, de verhaallijnen en de personages is het smullen.

In het tweede seizoen heeft Chip de rodeo de rug toegekeerd en is hij op de dool. Hij dwaalt rond tot hij op een groep ‘artiesten’ stuit die leven van straattoneel. Nu Chips het afgebold is, heeft moeder Christine heel wat tijd voor zichzelf. Tijd die ze wil gebruiken om tapijtenkoning Ken beter te leren kennen. Ongerust is ze niet want ze is het gewoon geworden dat Chip er vanonder muist als het te moeilijk wordt. 
Seizoen drie neemt een frisse start. Nu Christine de rodeo gekocht heeft, is de rust teruggekeerd: ze is er immers in gelsaagd haar beide zonen rond zich verzamelen. Tijd om haar relatie met Ken die in Denver woont, verder uit te bouwen.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Zach Galifianakis, Martha Kelly, Louie Anderson

Prijzen:
4 prijzen (waaronder 1 Emmy) en 12 nominaties (waaronder 3 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
nog niet verkrijgbaar

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •