1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Flesh And Bone

Season1.be4,54,55

In Flesh And Bone volgt de kijker ballerina Claire Robbins (Sarah Hay). Deze getalenteerde danseres kampt met emotionele problemen omwille van haar ruige verleden. Ze besluit van huis te vertrekken om auditie te doen bij een prestigieus New Yorks balletgezelschap. Daar wordt ze gespot door de biseksuele danscoach Paul Grayson (Ben Daniels). Al snel bevindt Claire zich in de harde en slopende wereld van het professionele ballet waar ze moet vechten voor haar bestaan. Ondertussen moet ze ook afrekenen met de demonen uit haar verleden.

De 8 afleveringen tellende miniserie Flesh And Bone met Ben Daniels (de minnaar van Claire Underwood in House Of Cards) en nieuwkomer Sarah Hay (Black Swan) werd geschreven door Moira Walley-Beckett, die verscheidene Emmy Awards won voor Breaking Bad en die hier ook fungeert als uitvoerend producent. Een van de andere uitvoerende producenten is niemand minder dan Lawrence Bender, de producer van de meeste Tarantino-films. Wat bekende namen betreft is er tot slot ook nog David Michôd, de regisseur van Animal Kingdom en The Rover, die de eerste aflevering regisseert. Dit is Michôd’s tweede opdracht voor televisie. Eerder regisseerde hij al een aflevering van Enlightened. Naast Hay en Daniels schitteren Josh Helman (Mad Max: Fury Road, Jack Reacher) en Tina Benko (The Avengers). De cast wordt aangevuld met acteurs en actrices die direct uit de professionele balletwereld komen - zoals Irina Dvorovenko, de voormalige ster van het American Ballet Theatre, Sascha Radetsky, de huidige ster en solodanseres van het American Ballet Theatre en Raychel Diane Weiner, danseres bij het Ballet Arizona.

Met Flesh And Bone zijn de makers erin geslaagd om een erg realistische serie neer te zetten, die de donkere kantjes van de balletwereld, de concurrentie, de vernedering en de triomf perfect in beeld weet te brengen. De cast mag dan onervaren zijn, ze trekken zeer goed hun streng en als het op dansen op aan komt zijn ze de absolute top. Uiteraard doet de serie denken aan Black Swan, maar door zijn eigenheid en de speciale sfeer is het verre van een kopij. Laat ons zeggen dat het twee verschillende benaderingen zijn van eenzelfde wereld. De serie is erg spannend, gewaagd en inhoudelijk sterk. Het enige wat een beetje jammer is, is dat bepaalde verhaallijnen niet verder uitgewerkt worden. Niet dat ze belangrijke antwoorden hebben, maar als je zo zit te kijken naar een personage als Paul Grayson, dan wil je als kijker graag weten wat er nu juist gebeurd is met zijn partner of bvb. de relatie tussen Claire en haar vader. Wellicht hadden deze verhaallijnen aan bod kunnen komen in een tweede seizoen, maar dat komt er helaas niet. Producent Starz besliste om de serie uit te zenden als een ‘limited series’ m.a.w. als een lange miniserie met een begin, een midden en een einde. CEO Chris Albrecht verduidelijkt: “Dit is geen vervolgserie, meer een acht uur durende langspeelfilm met een voor de kijker bevredigend einde. Daarom hebben we beslist deze serie uit te zenden als een ‘limited series’.”
Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Sarah Hay, Ben Daniels, Emily Tyra, Josh Helman, Tina Benko

Prijzen:
4 prijzen en 7 nominaties (waaronder 2 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
nog niet beschikbaar op DVD of BR

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 8
De getroebleerde, maar erg getalenteerde danseres Claire verlaat haar disfunctionele familie in Pittsburgh om haar geluk te zoeken bij een toonaangevend New Yorks balletgezelschap. Maar hoewel ze opgenomen wordt, zijn haar problemen verre van voorbij. Haar flatgenoot Mia is razend jaloers op Claires succes en doet er alles aan om dat te beëindigen. Bovendien voelt Kiira, de topballerina van het gezelschap, de hete adem van Claire in de nek: zij is bevreesd dat Claire haar plaats zal innemen. De directeur van het gezelschap, Paul Grayson, looft en straft haar tegelijkertijd en dan is er nog haar agressieve broer die op zoek is naar haar…

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •