1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Sherlock

Season1.be445

Sherlock is een geupdate versie van de Sherlock Holmes-avonturen zoals Sir Arthur Conan Doyle ze neerschreef. De serie werd gemaakt door de BBC en bestaat telkens uit drie afleveringen, drie losstaande speelfilms van anderhalf uur. Bepaalde elementen zoals het adres in Baker Street en de duivelse Moriarty bleven behouden, andere, zoals Watson die terugkeert van de oorlog in Afghanistan, werden gewijzigd voor het hedendaagse karakter van de serie. De serie is in verschillende opzichten vernieuwend (bepaalde visuele vondsten zijn innovatief en functioneel, zoals het in beeld verschijnen van de sms-berichten) en groeide uit tot een erg knappe reeks van een zeer hoog niveau. Het gekibbel tussen Holmes en Watson, de subtiele humor en de minitieuze ontleding van de cases zorgen voor extra kijkplezier. Benedict Cumberbatch is schitterend als de eigenzinnige, arrogante Holmes die zijn medemens steeds een paar stappen voor is. De rol van Watson wordt met verve gespeeld door Martin Freeman (The Office en binnenkort in de hoofdrol te zien in The Hobbit). Een serie om zeker niet te missen! Ondertussen werd ook bekend dat er een derde seizoen komt.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Loo Brealey, Rupert Graves

Prijzen: 25 prijzen (waaronder 7 BAFTA’s) en 38 nominaties (waaronder 17 voor een Emmy, 8 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen: 3

Beschikbaar op DVD: seizoen 1,2 en 3

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2010) aantal afleveringen: 3

In de eerste aflevering van dit eerste seizoen wordt Holmes geconfronteerd met een aantal mensen die zelfmoord hebben gepleegd. Blijkbaar hadden ze allemaal een giftige pil ingenomen. In dit avontuur maakt Holmes ook kennis met zijn nieuwe bewoner, de uit Afghanistan teruggekeerde Watson, die na heel wat kritiek en afwijzingen uiteindelijk de hulp wordt van Holmes.

In het tweede avontuur wordt Holmes ingehuurd door een oude vriend om een mysterieuze bankroof te onderzoeken. Het mysterieuze zit hem in het feit dat er symbolen teruggevonden werden die een begeleidende boodschap bevatten.

Het derde en laatste deel van deze serie gaat over de dood van een overheidsambtenaar die meewerkte aan een top-secret project. Wil Holmes een aantal gegijzelden bevrijden dan zal hij eerst een aantal raadsels moeten oplossen.

Seizoen 2 (2011) aantal afleveringen: 3

Alevering 1: Een geval van chantage ondermijnt het Britse Koninkrijk. Sherlock en Watson ontdekken dat er meer is en raken betrokken in een geheime samenzwering waarbij ook de Britse regering is betrokken. Meer nog, Holmes en Watson krijgen ook af te rekenen met een tegenstander die even koel, briljant en berekend is als Holmes zelf: Irene Adler.
 
Aflevering 2: Henry Knight werd aangevallen en gedood door een monsterachtig wezen. Sherlock en Watson proberen te achterhalen wat voor een wezen de vader van hun cliënt doodde. Het spoor brengt hen tot bij een ultra geheime legerbasis in Dartmoor.
 
Aflevering 3: James Moriarty heeft zich een tijdje schuilgehouden. Holmes en Watson weten meteen wat te doen als Moriarty de misdaad van de eeuw beraamd heeft: op een gegeven moment openen zowel de Tower of Londen als de Bank van Engeland en de gevangenis van Pentonville automatsiche hun deuren met alle gevolgen van dien. Maar Moriarty heeft nog meer in petto!
Holmes en Watson moeten opnieuw de strijd aanbinden met hun aartsvijand. Erger nog, Holmes moet vechten voor zijn reputatie, zijn leven en zijn psychisch welzijn.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •