1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Twee nieuwe Vlaamse reeksen op Séries Mania

    Twee nieuwe Vlaamse reeksen op Séries Mania

    Datum: 24/03/2017

    Van 13 tot 23 april vindt in Parijs voor de achtste keer het Séries Mania Festival plaats. Een festival dat uitsluitend draait rond tv-series. Naast het competitiegedeelte waarin 10 nieuwe series (de meeste in wereldpremière) worden vertoond, zijn er nog verschillende andere secties: 'Nieuwe Vervolgseizoenen', 'International Panorama', 'Best Of USA', 'Nieuwe Franse series' en 'Marathon Komedies'. Daarnaast is er ook speciale aandacht voor webseries en zullen verschillende prominenten aanwezig zijn op de verschillende debatten. Het festival wordt geopend met de wereldpremière van de eerste twee afleveringen van het derde seizoen van The Leftovers. De serie die het Festival mag afsluiten is Feud, de nieuwe serie van Ryan Murphy. Damon Lindelof (de bedenker en scenarist van Lost en The Leftovers) is dit jaar de voorzitter van de jury. 

    In het competitiegedeelte vallen vooral volgende series op: Born To Kill, Broken, I Love Dick (de nieuwe serie van Jill – Transparent – Soloway) en Ride Upon The Storm, de nieuwe serie van Adam Price, de bedenker van Borgen.

    Bij de 'Nieuwe Vervolgseizoenen' is het vooral uitkijken naar het tweede seizoen van Dix Pour Cent dat integraal wordt vertoond. Ook leuk zijn het tweede seizoen van Master Of None, het derde van Le Bureau Des Légendes en het tweede van Sense8. Binnen deze sectie worden ook het tweede seizoen van de Noorse politieke thrillerreeks Occupied, gebaseerd op de boeken van Jo Nesbø en de BBC-reeks The Missing II. Beide reeksen werden voor Vlaanderen gecoproduceerd door respectievelijk Lunanime en Czar TV.

    In de sectie 'Panorama International' zijn we vooral geïnteresseerd in de twee nieuwe Vlaamse series: het op Seven gebaseerde 13 Geboden met Marie Vink en Dirk Van Dijk in de hoofdrollen en Tytgat Chocolat, de serie van Eén waarin de hoofdrollen vertolkt worden door acteurs van Theater STAP, een theatergezelschap dat werkt met een vast ensemble van professionele acteurs met een mentale handicap. De andere rollen worden vertolkt door onder anderen Wim Opbrouck, Marc Van Eeghem, Els Dottermans, Frank Focketyn en Jan Decleir. Verder worden in deze sectie ook nog Als De Dijken Breken, het Britse Clique en de Scandinavische series Innan Vi Dör (Before We Die) en Gidseltagningen (Below The Surface) vertoond.

    'Best Of USA' presenteert uiteraard alleen maar nieuwe Amerikaanse series. Atlanta, Big Little Lies en Legion konden we al bij ons bekijken, maar daarnaast zijn er ook nog American Gods, Berlin Station (geregisseerd door o.a. Michaël Roskam), Search Party (dat integraal te zien is), The Good Fight, Timeless en When We Rise.

    Het festival verwelkomde vorig jaar meer dan 38.000 bezoekers, waaronder ook zo’n 1.200 filmprofessionals. In het verleden werden al regelmatig Vlaamse fictiereeksen uitgenodigd op Séries Mania, zoals o.a. Cordon, De Ridder, Clan en Quiz Me Quick. Beau Séjour werd er vorig jaar nog bekroond met de Publieksprijs.

  • Naar het overzicht van nieuwsitems