1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Arrested Developement

Season1.be4,54,55

Met de komst van een vierde seizoen én een speelfilm is Arrested Developement plots weer very hot. De serie startte in 2003 en liep voor drie seizoenen tot in 2006. Hoewel Arrested Developement de prijzen aan elkaar reeg en de pers de serie de lucht in schreef, had de reeks het erg moeilijk om zijn publiek te vinden. Dat heeft uiteindelijk ook geleid tot de plotse stopzetting.

Arrested Developement is geen gewone serie. Het feit dat het gaat over een ongewone en geschifte familie heeft daarmee niet veel mee te maken. Het gaat meer over het genre humor, de speed waarmee de grappen worden afgevuurd en de wijze waarop het allemaal gefilmd wordt (hand-held camera net als in een documentaire, dus geen sitcom met een live publiek). Je zou het kunnen vergelijken met The Royal Tenenbaums, maar dan gefilmd door een documentairemaker. Door de verschillende invalshoeken is dit ook een serie die je meermaals kan bekijken, elke keer ontdek je wel nieuwe grappen. En wat natuurlijk ook leuk is – en de aandacht gaande houdt – is dat de afleveringen niet gedaan zijn als de generiek loopt, m.a.w. er zijn heel wat verhaallijnen die meerdere episodes beslaan.

De serie draait zoals gezegd rond een zeer aparte, egocentrische familie, de familie Bluth. Bij aanvang van de serie wordt vader George Bluth Sr., ook CEO en oprichter van de Bluth Company, gearresteerd. Weduwenaar Michael, de enige normale van de familie probeert de business te runnen, maar wordt telkens gepasseerd en tegengewerkt door zijn moeder Lucille, zijn broers Gob en Buster, zijn hebberige zus Lindsay en haar echtgenoot Tobias. De enige waarop Michael kan terugvallen is zijn tienerzoon, George-Michael, maar die is stiekem verliefd op z’n nichtje Maeby, de dochter van Lindsay. Nu de gelden bevroren zijn, moet iedereen het met heel wat minder stellen en moeten ze allemaal op zoek gaan naar een job, iets wat voor de verwende ‘kakkers’ van de familie Bluth geen makkie blijkt te zijn. Michael wil van deze familie zo vlug mogelijk weg, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De hoofdrol wordt gespeeld door Jason Bateman, onlangs nog te zien in The Change-Up, Horrible Bosses en The Switch. In de andere rollen herkennen we ook Michael Cera (Juno, Scott Pilgrim vs. The World), Will Arnett (30 Rock) en Portia de Rossi (Ally McBeal, Nip/Tuck).

Op algemeen verzoek van de fans keert de serie in mei terug voor een vierde seizoen.

Acteurs: Jason Bateman, Michael Cera, Jeffrey Tambor, Jessica Walter, Portia de Rossi, Will Arnett

Prijzen: 26 prijzen (waaronder 6 Emmy's, 1 Golden Globe en 1 Golden Nymph) en 38 nominaties (waaronder 16 voor een Emmy en 2 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 4 (het vierde seizoen start in Amerika op 26 mei)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2 en 3

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2003) aantal afleveringen: 22

De meeste episodes van het eerste seizoen focussen zich op de manoeuvres die de familie uithaalt om hun status te bewaren en om te voorkomen dat de wereld rondom hen in elkaar stort. Ander verhaallijnen zijn: George Sr. die zich probeert aan te passen aan het leven in de gevangenis en op zoek gaat naar een nieuw geloof, Buster’s relatie met zijn moeder haar grootste vijand, Michael die valt voor de vriendin van Gob en George-Michael die hopeloos verliefd is op Maeby.

Seizoen 2 (2004) aantal afleveringen: 18

In het tweede seizoen besluit Michael zijn familie te verlaten en te vertrekken richting Phoenix, Arizona. Maar gezien het onderzoek naar de fraude nog steeds lopende is mag hij de staat niet verlaten. Lucille benoemt Gob tot president van de firma, maar omdat die er niets van terecht brengt komen alle verantwoordelijkheden voor het runnen van het bedrijf bij Michael te liggen. Wanneer George Sr. plots thuis opduikt, verstopt Michael hem in een van de goochelattributen van Gob. Wie ook weer aan de horizon verschijnt is Oscar, de tweelingbroer van George Sr. Hij wil een afgesprongen relatie met Lucille nieuw leven inblazen. Tot grote ergernis van George Sr. die zijn broer in zijn plaats in de gevangenis steekt. Met Buster loopt het niet zo goed want die verliest zijn hand in Irak. George-Michael wordt verliefd op de zeer katholieke Ann Veal.

Seizoen 3 (2005) aantal afleveringen: 13

Tijdens het derde seizoen laat Michael zijn vader onder huisarrest plaatsten. Hijzelf wordt verliefd op (de rijke) Rita en wil met haar trouwen. Maar dan komt hij erachter dat Rita een ‘mrf’ is (een ‘mental retarded female’). Door een samenloop van omstandigheden huwt zoon George-Michael met Maeby. Wanneer Gob gevangen raakt in Irak gaan Buster en Michael hem bevrijden. Ze ontdekken ook een geheim rond de praktijken van hun vader in Irak. Een geheim dat de toekomst van de familie zal bepalen.

Seizoen 4 (2012) aantal afleveringen: 15

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •  
 
 

Nieuw op DVD/Blu-ray