1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Office (UK)

Season1.be555

Binnen de Britse comedy wereld en ook daarbuiten, is Ricky Gervais ondertussen een icoon geworden. Velen kennen hem ook als de vuilgebekte presentator van de Golden Globes 2011 waarmee hij het nieuws haalde. De serie waarmee hij doorbrak naar het grote publiek (en die hij ook samen schreef met kompaan Stephen Merchant) is The Office, een soort van reality soap over een dodelijk saaie afdeling van een al even bloedeloos papierwarenbedrijf.

Alles draait om afdelingshoofd David Brent, een onvoorstelbare kwal die zichzelf zeer hoog aanschrijft als mens, leider en komiek, terwijl zijn laconieke, superongemotiveerde ‘staff’ de werkweek en Brent’s gedrag lijdzaam ondergaat. Het concept is heel simpel, maar het werkt verduiveld goed op de lachspieren.

The Office is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een Britse comedy-klassieker en valt qua impact en niveau te vergelijken met Fawlty Towers. Terecht, als je het ons vraagt, want heel wat filmmakers – ook van bij ons – lieten zich inspireren door deze serie, denken we maar aan Bart De Pauw (Het Geslacht De Pauw) of Jan Eelen (Het Eiland). Ook Amerika ging plat voor deze serie, getuige daarvan de Amerikaanse remake die inmiddels al toe is aan z’n achtste seizoen.

Wie voor het eerst een aflevering van The Office ziet, weet niet goed wat er van te denken en zou het liefst onder een stoel kruipen van plaatsvervangende schaamte. Wie voor de tweede keer een episode bekijkt, raakt echter vlug verslingerd aan de grenzeloze zelfvoldaanheid van office manager David Brent, de naïveteit en lachwekkende discipline van ex-militair Gareth en de cynische en de innemendheid van de vroegtijdig uitgebluste Tim die heimelijk verliefd is op de eveneens dodelijk verveelde receptioniste Dawn. Niet te missen!

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ricky Gervais, Martin Freeman, Mackenzie Crook, Lucy Davis, Ewen MacIntosh, Ben Bradshaw, Jamie Deeks, Jane Lucas

Prijzen: 21 prijzen (waaronder 6 BAFTA’s en 2 Golden Globes) en 15 nominaties (waaronder 4 Emmy’s)

Aantal seizoenen: 2 + de Kerstspecial

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2 + de Kerstspecial

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2001) aantal afleveringen: 6

Afdelingshoofd David Brent krijgt te horen dat het slecht gaat met de business en dat hij zal moeten besparen op personeel. Dat belet David echter niet om Donna aan te nemen. Tim ziet zijn 30ste verjaardag in het water vallen omdat het precies op die dag ook de fameuze Quiz Night is. Verder krijgt iedereen training in klantenservice en besluit David een secretaresse aan te werven.

Seizoen 2 (2002) aantal afleveringen: 6

David Brent heeft een nieuwe baas, maar van stress geen sprake, Hij heeft alles onder controle en wordt verzocht om lezingen over motivatie te geven. Bovendien moet hij de ernstige saaierds van het fusiebedrijf uit Swindon met zijn eigen gekke bende zien te integreren. Verder beleeft Tim een nieuwe kantoorromance, is Finchy nog steeds even hilarisch en is Gareth nog steeds een klootzak. Red Nose Day geeft iedereen een kans om eens uit z’n dak te gaan.

Kerstspecial (2003) aantal afleveringen: 2

Er is veel gebeurd sinds het einde van seizoen 2. David Brent bracht een popsingle uit, Gareth kreeg promotie en Tim nam afscheid van Dawn, die in het buitenland aan een nieuw leven begonnen is.  Voor de kerstreünie zal ze echter voor één avondje terugkomen, tot groot plezier van Tim die oude gevoelens weer voelt opborrelen. David van zijn kant, heeft verzekerd dat hij zijn nieuwe vriendin zal voorstellen (één probleem: hij heeft er geen!).

 

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •