1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Office US

Season1.be445

Door het succes van de Britse serie The Office, was het voorspelbaar dat er een Amerikaanse remake zou komen. Maar in tegenstelling tot de serie van Ricky Gervais, die ermee ophield na twee seizoenen en een Kerstspecial (Gervais fungeert hier wel als uitvoerend producent), zit de Amerikaanse versie ondertussen al aan zijn achtste seizoen. En dat is misschien net iets te veel van het goede, want gaandeweg zie je ook de kwaliteit afnemen. Gelukkig zorgen de eerste seizoenen voor topentertainment. De sfeer, de dialogen en de scenario’s van de originelen werden zoveel mogelijk behouden en er werden nauwelijks toegevingen gedaan voor het Amerikaanse publiek. The Office betekende ook voor een aantal acteurs de definitieve doorbraak. Niet in de eerste plaats voor Steve Carrell, die nadien – en mede door het succes van The 40-Year Old Virgin - de ene succeshit na de andere scoorde. Maar ook acteurs als John Krasinski, Riann Wilson en Jenna Fisher kregen meer exposure en bijgevolg ook meer en betere rollen.
Net als in de Britse serie volgt het Amerikaanse broertje het alledaagse reilen en zeilen van een handvol kantoorbedienden in een papierbedrijf. Dit keer gaat het over de Dunder Mifflin Paper Company die gevestigd is in Scranton, Pennsylvania. Om de indruk te geven dat het hier om een documentaire gaat werd er gefilmd met een hand-held camera en zonder publiek of lachband. In september ging in Amerika het achtste seizoen van start, met ditmaal geen Steve Carell meer, maar met Ed Helms (The Hangover) als nieuwe baas en met verder ook nog James Spader.
The Office startte heel zwak in 2005, maar eens Steve Carell bekendheid verkreeg met The 40 Year Old Virgin ging de populariteit van de serie als een raket de hoogte in. De recensies waren echter steeds zeer positief, wat zich vertaalde in heel wat prijzen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, B.J. Novak, Leslie David Baker, Ed Helms

Prijzen: 25 prijzen (waaronder 4 Emmy's en 1 Golden Globe) en 121 nominaties (waaronder 36 voor een Emmy en 8 voor een Golden Globe)


Aantal seizoenen: 8 (het achtste seizoen loopt momenteel op de Amerikaanse televisie)

Beschikbaar op DVD: 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2005) aantal afleveringen: 6

Manager Michael Scott stelt de tijdelijke werkkracht en de cameraploeg voor aan het personeel. We komen te weten dat verkoper Jim een oogje heeft op receptioniste Pam, die echter verkering heeft met Roy die beneden werkt. Ook zorgt het gerucht dat het bedrijf zou gaan besparen voor de nodige ongerustheid.

Seizoen 2 (2005) aantal afleveringen: 22

Het tweede seizoen maakt heel wat tijd vrij voor de romantische verwikkelingen tussen het personeel. Zo willen Dwight en Angela hun relatie geheim houden voor de omgeving, blijft Michael slapen bij Jan, zijn baas, maar gaat er niet mee naar bed; heeft Kelly een oogje op Ryan en gaan Roy en Pam huwen, dit tot groot verdriet van Jim die eraan denkt om zijn overplaatsing te vragen.

Seizoen 3 (2006) aantal afleveringen: 23

Wanneer de Scranton-afdeling moet fuseren met die van Stamford komt Jim terug op het kantoor vanwaar hij in seizoen twee vertrokken was. Samen met hem komen ook zijn nieuwe vriendin Karen mee en Andy Bernard, die voor het ongeluk lijkt geboren te zijn. Pam heeft het huwelijk afgeblazen en dat zorgt voor spanningen tussen Jim, Pam en Karen. Dwight en Angela zijn nog steeds – in het geheim- samen. Aan het einde van het seizoen vernemen we ook wie de nieuwe baas wordt, want Jan is haar job inmiddels kwijt.

Seizoen 4 (2007) aantal afleveringen: 14
 
Nadat ze haar relatie met Jim verbroken heeft verhuist Karen naar de afdeling in Utah. Jim en Pam zijn een happy koppel, wat niet kan gezegd worden van Michael en de werkloze Jan die bij hem ingetrokken is. Wanneer Dwight euthanasie pleegt op Angela’s kat, laat zij hem zitten voor Andy waardoor Dwight in een depressieve terecht komt. Ryan wil de afdeling moderniseren, maar wordt zijn eigen slachtoffer. Michael tot slot, krijgt meer dan aandacht van nieuwkomer Holly.

Seizoen 5 (2008) aantal afleveringen: 26

Jim en Pam zijn verloofd en hebben grootste plannen. Ryan kon gevangenisstraf ontlopen (hij moest gemeenschapsdienst doen…) en kan als tijdelijke terug aan het werk bij Dunder Mofflin. Michael ziet zijn relatie met Holly in rook opgaan eens zij wordt overgeplaatst naar New Hampshire. Ook voor Angela breken er nare tijden aan want haar geflikflooi met Dwight komt Andy ter hore, met als gevolg dat beide mannen haar dumpen. Michael, Pam en Ryan plaatsen een coup, maar keren uiteindelijk terug naar hun vertrouwde stek, alleen is Pam bevorderd en wordt haar plaats aan de receptie ingenomen door Erin. Ook privé lijkt Pam in de zevende hemel.

Seizoen 6 (2009) aantal afleveringen: 25

Jim en Pam zijn gehuwd en hebben een meisje dat Cecilia Marie heet. Andy en Erin voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar Andy’s onbeholpenheid zorgt ervoor dat hij haar niet uit vraagt op een date. Dunder Mifflin zit in financiële problemen en wordt overgenomen door de Sabre Cooperation, een printermaatschappij. Michael heeft iets ontdekt en zet de nieuwe bazen onder druk: hij wil dat ze Holly terughalen naar Scranton.

Seizoen 7 (2010) aantal afleveringen: 24

Erin begint een affaire met Gabe, tot groot ongenoegen van Andy die alles probeert om Erin terug voor zich te winnen. Holly en Michael zijn terug samen en verloven zicht. Meer nog, Michael deelt mee dat hij Scranton haat verlaten om samen met Holly te gaan zorgen voor haar ouders in Colorado. Wanneer Michael’s opvolger zwaar gekwetst raakt, worden er een kandidatuur uitgeschreven voor nieuwe office manager.


Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •