1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Coupling

Season1.be4,54,55

Wat krijg je als je Friends, Seinfeld en Sex And The City in de mixer gooit en er een flinke scheut Britse humor overheen giet? Juist, ja, Coupling, een hilarische Britse reeks van de BBC geschreven door Steve Moffat, de scenarist van het schitterende Sherlock en van de kaskraker De Avonturen Van Kuifje: Het Geheim Van De Eenhoorn.

Net zoals Friends gaat Coupling over zes vrienden die boven de dertig zijn en geregeld hormonale problemen hebben. Al deze vrienden hebben iets met elkaar, hadden iets met elkaar of willen iets met elkaar hebben. De mannen denken elke seconde aan seks, de vrouwen reageren daar heel anders op dan we zouden verwachten. Net als in de gelijkaardige Amerikaanse series is seks dus het gespreksonderwerp bij uitstek wat uiteraard een opeenstapeling van hilarische en tenenkrullende gênante situaties oplevert.

Britten zijn echter meesters in de humor en dat laat ons dan ook toe te zeggen dat Coupling zijn Amerikaanse soortgenoten vér overstijgt. Fans van series als Smack The Poney zullen dit zeker top vinden. Een absolute must!

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jack Davenport, Gina Bellman, Sarah Alexander, Kate Isitt, Ben Miles, Richard Coyle

Prijzen: 2 prijzen en 2 nominaties

Aantal seizoenen: 4

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3 en 4  

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2000) aantal afleveringen: 6

Steve start een nieuwe relatie met Susan, die toevallig Steve’s video collectie ontdekt. Jeff probeert te communiceren met een meisje dat geen Engels spreekt en ziet hoe zijn sollicitatiestratgie als een boomerang in zijn gezicht terug komt. Susan komt er ook achter dat haar ex een videofilm van haar heeft in een eerder compromitterende situatie. Sally is erg verbaasd over Patrick’s politieke standpunten.

Seizoen 2 (2001) aantal afleveringen: 9

Jeff raakt gefascineerd door het been van een vrouw die hij elke dag op de trein ontmoet. Steve krijgt het aan de stok met Sally wanneer hij haar toevallig betrapt in de douche en dacht dat het Susan was. Gaan Sally en Patrick nu eindelijk een koppel worden? Jane verliest haar job, maar heeft al een plan om iets te gaan doen voor kinderen met alle gevolgen vandien. Steve raakt in paniek wanneer hij een uitnodiging ontvangt voor een trouwfeest. Jane van haar kant komt naakt op een party en Jeff stript voor zijn vrienden en ... ouders.

Seizoen 3 (2002) aantal afleveringen: 7

Steve en Susan maken het uit, maar verzoenen daarna. Jane valt voor de presentator van een christelijk programma. Jeff die een relatie heeft met Julia, krijgt het moeilijk wanneer Wilma seks met hem wil. Sally, Susan en Jane raken compleet in de war wanneer hun zwangerschapstesten met elkaar verwisseld worden. Eén van hen is namelijk zwanger. Patrick en Sally geven uiteindelijk toe aan de gevoelens die ze hebben voor elkaar...

Seizoen 4 (2004) aantal afleveringen: 6

Jane heeft een nieuwe vriend Oliver, die zich zorgen maakt over de erectie van zijn tepels en die volledig flipt wanneer Jane naar zijn appartement wil komen. Patrick en Sally krijgen hun eerste woordenwisseling en ontdekken een en ander van elkaar. Susan en Steve, die hun eerste kindje verwachten, volgen een prenatale cursus.

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •