1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Heroes

Season1.be3,53,55

In haast alle opzichten is Heroes uniek. Waar ijzersterke genrereeksen vaak hun heil zoeken in actie of stunts pakt Heroes het iets grootser aan. Natuurlijk is er spanning, natuurlijk is het opwindend, maar de scenaristen maken al snel duidelijk dat ze net zoveel geïnteresseerd zijn in hun personages dan in de lotgevallen die ze ondergaan. En wat Heroes in die optiek net zo interessant maakt – want er zijn uiteraard nog series die deze tactiek niet vreemd zijn – is dat de hoofdpersonages eigenlijk gewone mensen zijn, die op een dag erachter komen dat ze beschikken over een bijzondere gave, waarbij je jezelf kan afvragen hoe jij zou reageren en welke nieuwe plaats jij zou zoeken in deze wereld.

Dat klinkt misschien nogal zwaar op de hand, maar wees gerust: Heroes biedt perfect datgene waar elke sciencefiction- en thrillerliefhebber op zit te wachten. De serie heeft ook een hoog ‘comic book’-gehalte wat maakt dat fans van comics hier zeker hun gading zullen vinden. Het tweede en derde seizoen halen lang niet het niveau van seizoen 1 (mede door de stakingsactie onder de scenaristen waardoor seizoen 2 maar 11 afleveringen bevat), maar gelukkig maakt seizoen vier een bocht van 180° en wordt het oude niveau (van serie één) opnieuw benaderd. Buiten een dipje in het midden, is seizoen vier weer (bijna) absolute top. Het einde laat te wensen, maar dat komt omdat – tegen de verwachtingen in – de serie abrupt werd stopgezet.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jack Coleman, Hayden Panettiere, Milo Ventimiglia, Masi Oka, Sendhil Ramamurthy, James Kyson, Adrian Pasdar, Zachary Quinto, Ali Larter.

Prijzen: 26 prijzen (waaronder 1 Emmy) en 80 nominaties (waaronder 13 voor een Emmy en 2 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 4

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3 en 4 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2006) aantal afleveringen: 25

Qua verhaal vertoont Heroes misschien nog het meest gelijkenissen met de filmreeks X-Men. Dat wil dus zeggen dat heel wat personages verbonden zijn met elkaar omdat ze elk beschikken over een bijzondere gave. De helden uit de titel kunnen onder andere vliegen, spelen met tijd en ruimte, allerhande wonden genezen, de toekomst voorspellen, binnendringen in de geesten van anderen en de krachten van de anderen overnemen. Blijkbaar zijn ze allemaal uitgekozen om een hoger doel te dienen...

Seizoen 2 (2007) aantal afleveringen: 13

Het tweede seizoen begint vier maanden na de gebeurtenissen aan het einde van deel 1. Diegenen die de ramp hebben overleefd proberen hun dagelijkse leven terug op te nemen, maar worden al vlug geconfronteerd met mysterieuze gebeurtenissen. Sylar van zijn kant, probeert zijn gaven terug te vinden. Centraal in dit seizoen staat echter de Company die er alles aan doet om het Shanti-virus te verspreiden. Onze helden zullen zich verenigen om te voorkomen dat het virus vrijgegeven wordt.

Seizoen 3 (2008) aantal afleveringen: 24

Seizoen 3 is opgebouwd uit twee delen: deel 1 ‘Villains’ (episodes 1-13) en deel 2 ‘Fugitives’ (episodes 14-25). In Villains krijgt Sylar zijn krachten terug en slaagt hij erin om 12 misdadigers met superkrachten te bevrijden uit Level 5. The Company, overgenomen door Angela, probeert hen echter opnieuw in te rekenen. In ‘Fugitives’ zijn onze ‘heroes’ op de vlucht voor iemand van hen, wordt Angela geconfronteerd met haar verleden en ondergaat Sylar een identiteitscrisis omdat zijn nieuwe krachten een vreemd effect hebben. In dit seizoen wordt Angela Petrelli een vast personage terwijl Elle, Adam en Micah uit de serie werden geschreven. Ook Niki, het personage van Ali Larter, verdwijnt, maar zij komt terug als Tracy Strauss, de zus van Niki.

Seizoen 4 (2009) aantal afleveringen: 19

Dit seizoen gaat van start een paar maanden na seizoen drie. Alle personages krijgen tijdens dit seizoen af te rekenen met de gevolgen van hun daden (die ze stelden in seizoen drie). Ook maken we kennis met de nieuwe slechterik Samuel Sullivan en met Emma, een dove klerk in Peters hospitaal. In de rol van de slechterik zien we Robert Knepper alias T-Bag uit Prison Break. En hoewel hij maar één seizoen meespeelt, slaagt hij er toch weer in om de show te stelen.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •