1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Eigen Kweek

Season1.be445

Eén van de meest succesvolle series van het afgelopen jaar was zonder twijfel Eigen Kweek, een komische serie over een familie van aardappeltelers uit het West-Vlaamse Wijtschate, die getroffen wordt door financiële rampspoed. Om uit de zorgen te komen, besluiten vader en zoon zelf wiet te kweken.

De serie haalde tot op heden gemiddeld 1,295 miljoen kijkers. Het meest verrassende van deze serie was het overweldigende succes van het Engels dat Frank Welvaert gebruikt in de serie. Frank is het alleen zijn beu en heeft met Julita (uitgesproken Goelita) een meisje uit de Filippijnen laten overkomen. Om zich kenbaar te maken, gebruikt Frank een vocabulaire die het midden houdt tussen West-Vlaams en Engels. Naarmate de serie vorderde raakte Vlaanderen meer en meer in de ban van het 'krom' Engels van Frank.

Die 'couleur locale' zorgt dan ook voor de nodige charme want het kweken van wiet dient eigenlijk als kapstok voor een familie- en dorpsverhaal waarbij ook nog betrokken zijn de zus van Julita, de 'kozen' Geoffrey die er van onder is met het familiegeld, twee boeven (Sam Louwyck en Stefaan Degand) en de lokale flik Chantal Vantomme. Wat ook leuk is, is dat de makers vooral beroep gedaan hebben op West-Vlaamse acteurs of acteurs die het West-Vlaams machtig zijn. Sebastien Dewaele  (zanger van de groep Preuteleute) is een openbaring in de rol van Steven Welvaert, de zoon die samen met zijn vader de plantage begint.

Verder worden de hoofdrollen vertolkt door Dirk Van Dijck (Deadline 14/10, Salamander, Crême De La Crême), Sien Eggers (Clan, Red Sonja) en Wim Willaert (Offline, Red Sonja). Rhoda Mae Montemayor vertolkt de rol van de kersverse Filippijnse vriendin van Frank.

Daarnaast zijn ook belangrijke rollen weggelegd voor Maaike Cafmeyer, Rudi Delhem, Theodosia Tadiar, Thomas Ryckewaert en Wouter Bruneel. Ten slotte spelen ook Stefaan Degand, Liesa Naert, Günther Lesage, Jan Hammenecker, Mieke Dobbels, Sam Louwyck, Tom Vermeir, Steven Van Watermeulen, Bas Teek, Kasper Vandenberghe, Hannes Reckelbus, Jan Cattrijsse en Maria Van Hooren een rol in Eigen Kweek.

Het scenario werd geschreven door Mathias Claeys, Pieter de Graeve en Bas Adriaensen onder leiding van Philippe De Schepper. Joël Vanhoebrouck (Dubbelleven, Brasserie Romantiek) neemt de regie voor zijn rekening.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Rhoda Mae Montemayor

Prijzen: nog geen prijzen

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
nog niet beschikbaar op DVD

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2013) aantal aflveringen: 6

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •