1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Tabula Rasa

Season1.be3,53,55

Tabula Rasa gaat over een jonge vrouw met geheugenverlies die de enige sleutel vormt in een mysterieuze verdwijningszaak. (Anne)Mie D’Haeze was een succesvolle zangeres tot een fataal auto-accident een einde bracht aan haar carrière. Vanaf dan lijdt ze immers aan geheugenverlies, vooral haar onmiddellijk geheugen blijkt niet meer te werken. Haar echtgenoot Benoît doet er alles aan om haar te helpen, maar heeft haar voor haar eigen welzijn laten opnemen op psychiatrie. Haar toestand verbetert er niet op wanneer ze ook nog eens de laatste persoon blijkt te zijn die een zekere Thomas De Geest levend heeft gezien. Inspecteur Jacques Wolkers laat geen moment onbetuigd om Mie aan de tand te voelen omtrent de verdwijning.

Tabula Rasa is een intrigerende thriller met een paar onverwachte plotwendingen. Het is dus aangeraden om zo weinig mogelijk van het scenario te onthullen. Het verhaal wordt opgebouwd aan de hand van flashbacks en de geheugenflarden die Mie zich nog herinnert. De kijker wordt vaak op het verkeerde been gezet, maar de uiteindelijke ontknoping mag er zijn en klopt binnen het verhaal, hoewel je de toevalligheden of onwaarschijnlijkheden er wel moet bijnemen. Een ander probleem is dat als je uitgaat van dergelijk premisse (geen geheugen meer), je moet zorgen dat alles klopt tot in het detail. Zo lijkt Mie in het begin helemaal niets meer te herinneren terwijl naar het einde toe – naar de ontknoping toe – haar geheugen plots veel beter werkt. Ook werden bepaalde personages opgevoerd die geen andere functie hebben dan de kijker op een dwaalspoor te brengen.

Het idee voor de reeks is het resultaat van de samenwerking tussen twee topvrouwen, Malin-Sarah Gozin, die in het verleden hoge toppen scheerde met de reeks Clan en Connie & Clyde, en actrice Veerle Baetens (Code 37, The Broken Circle Breakdown). Ze kregen medewerking van Christophe Dirickx (gekend van onder andere De Helaasheid Der Dingen en Linkeroever) die het schrijversteam vervolledigde. Met Tabula Rasa zet Veerle Baetens overigens haar eerste stappen als scenarist. Voor het eerst schrijft zij mee aan het scenario van een televisiereeks, waarin ze tevens zelf de hoofdrol in speelt. Haar personage lijdt aan amnesie en sleept de kijker mee in haar vertroebelde herinneringen.

De reeks kan naast Veerle Baetens ook nog rekenen op onder andere: Gene Bervoets als Wolkers, Tom Audenaert als schoenbroer Olivier, Jeroen Perceval als Thomas De Geest, Stijn Van Opstal als Benoît, Hilde Van Mieghem als moeder Rita, Peter Van Den Begin als Vronsky, een vriend uit psychiatrie, Natali Broods als psychiater Mommaerts, Lynn Van Royen als zus Nikki en François Beukelaers als de aan Alzheimer lijdende vader Walter. De regie is in handen van Jonas Govaerts (Welp) en Kaat Beels (Clan, Swooni, Beau Séjour).


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Veerle Baetens, Gene Bervoets, Jeroen Perceval, Stijn Van Opstal, Hilde Van Mieghem, Tom Audenaert, Peter Van Den Begin, Natali Broods, Lynn Van Royen.

Prijzen: nog geen prijzen of nominaties.

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •