1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Met Man En Macht

Season1.be4,54,55

De nieuwe fictiereeks van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck in een productie van Woestijnvis, vertelt het verhaal van een aantal families, tegen de achtergrond van de nakende gemeenteraadsverkiezingen.

In het Vlaamse dorp Ransegem zwaait burgemeester Van Opstal al 17 jaar de plak. Hij bestuurt de gemeente als een goede burgervader. Zes maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt Ransegem wakker geschud uit zijn rustige vastheid. Tien dorpsbewoners worden vanaf dan meegesleurd in het politieke leven. In die periode groeit de gemeentepolitiek uit van een sluimerende vanzelfsprekendheid tot een meedogenloze verkiezingsstrijd. Keuzes moeten worden gemaakt tussen gezin en carrière, tussen eigenbelang en gemeentebelang. In die periode groeit de gemeentepolitiek uit van een rustige vastheid tot een meedogenloze verkiezingsstrijd. Met Man En Macht is een tragikomisch verhaal over ambitie en politiek, idealisme en pragmatiek. Een verhaal over macht en invloed, spaghetti en mosselfeesten. Want wat gebeurt er als de ambitie van mensen groter blijkt dan hun verstand?

Met Man En Macht werd met veel bombarie aangekondigd, maar is nooit het meesterwerk geworden dat we op papier hadden kunnen verwachten. Het scenario neemt teveel zijsprongen en kan de gecreëerde spanning nooit ten volle inlossen. Bepaalde verhaallijnen komen te vroeg aan hun einde of worden helemaal niet uitgewerkt. Oké, op het einde valt alles samen en waren alle verhaaltjes nodig voor de ontknoping, maar dat neemt niet weg dat de serie vaak opbouwt naar een 'valse' climax. Niettemin is dit superieure televisie met schitterende vertolkingen van Josse De Pauw, Viviane De Muynck en vooral Jan Decleir. Met Man en Macht kan overigens rekenen op een absolute topcast met ook nog Tom Van Dyck, Lucas Van den Eynde, Sara De Roo, Natali Broods, Peter Van den Begin, Koen De Graeve, Sven De Ridder, Goele Derick, Stijn Van Opstal, Damiaan De Schrijver, Steve Geerts en Alice Reijs.

De serie telt acht afleveringen en werd vanaf januari 2013 uitgezonden op VIER


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Tom Van Dyck, Lucas Van den Eynde, Natali Broods, Sara De Roo, Josse De Pauw, Jan Decleir, Peter Van den Begin, Koen De Graeve, Goele Derick, Stijn Van Opstal, Sven De Ridder, Damiaan De Schrijver, Steve Geerts, Viviane De Muynck en Alice Reijs.

Prijzen: nog geen prijzen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: nog niet beschikbaar op DVD


Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2012) aantal afleveringen: 8
NVA-er Gaston Van Opstal is al jaren de geliefde burgemeester van Ransegem. Maar wanneer hij verongelukt is dat een zware klap voor de bevolking en voor de familie. Schoonzoon en liberaal Carl Backx voelt het zijn plicht om in de voetsporen te treden van zijn schoonvader, maar dat is niet naar de zin van de andere partijen. Uiteindelijk wordt Rene Van den Abeele, in afwachting van nieuwe verkiezingen, de plaatsvervangende burgemeester. Rene is ook Vlaamsgezind en gehuwd met Gaston's andere dochter Carine. Backs is zo geobsedeerd door de burgemeestersjerp dat hij zijn vrouw Greet meer en meer verwaarloosd. Dan wordt Backx benaderd door socialist Kris Verelst, de 'verbannen' zoon van cafébaas Tony Verelst, beste vriend van Gaston.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •