1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Grond

Season1.be445

Weduwnaar Omar Boulasmoum (65) runt een repatriëringsbedrijf. Hij zorgt dan de begrafenispapieren in orde zijn en repatrieert Marokkanen naar hun land van herkomst. Juist voor hij vertrekt naar Mekka laat hij het bedrijf over aan zijn dochter Nadia en zijn zoon Ishmael – Smile voor de vrienden. Op die manier hoopt Omar dat zijn zoon, die niets te maken wil hebben met het bedrijf, terug op het rechte pad komt. Maar Omar is nog maar net vertrokken of de eerste problemen duiken al op. Broer en zus worden immers geconfronteerd met een familie die niet kan beslissen waar de overledene moet begraven worden: hier of in Marokko. Uiteindelijk komt Smiley met een oplossing: “Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier…”. Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen opent Smile hiermee de doos van Pandora.

Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseerden elk twee afleveringen, Mathieu Mortelmans (Unité 42, Gent West en Vermist) nam de andere zes voor zijn rekening.


Score

IMDb: 7,4

Metacritic: Nog geen score beschikbaar

Rotten Tomatoes: Nog geen score beschikbaar


Lees de bespreking van:

Humo
Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Yassine Ouaich, Charlotte De Bruyne, Barbara, Tom Vermeir, Reinhilde Decleir, Saïd Boumazough, Mourade Zeguendi, Dries Heyneman, Ward Kerremans, Emilie De Roo, Wannes Cappelle

Prijzen:
Nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op Play4

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •