1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Forhøret (Face To Face)

Season1.be445


De komst van The Killing en Bron/The Bridge heeft voor een ware paleisrevolutie gezorgd. Scandinavische series rezen als paddenstoelen uit de grond. Meestal waren ze allemaal op dezelfde basisprincipes gebaseerd: een vrouwelijke detective met een verleden, heel veel potentiële daders, weinig of geen plaats voor romantiek en een cliffhanger aan het einde van elke aflevering. Spijtig genoeg ging ook de kwaliteit zienderogen achteruit: vele series overstegen het gemiddelde nauwelijks.

Met Face To Face gooien de makers het over een andere boeg: een serie met zes afleveringen van 20 minuten, goed om te bingwatchen in zn’ totaliteit. Een moordonderzoek met in elke aflevering de confrontatie met een mogelijke betrokkene. Veel dialoog, maar ook genoeg afwisseling om de aandacht staande te houden en bovenal briljante vertolkingen van de crême de la crême va de Deense acteurs. Ja, Face To Face is een serie die verandering brengt en die we sterk aanbevelen!

Wanneer politie-inspecteur Bjorn Rasmussen in een mortuarium geconfronteerd wordt met een lijk dat zijn eigen dochter blijkt te zijn, is hij er rotsvast van overtuigd dat ze vermoord werd. De lijkschouwer en zijn omgeving geloven in zelfmoord. Hoewel zijn relatie met Christina al lang niet meer was zoals ze vroeger was, kan hij moeilijk geloven dat zijn eigen vlees en bloed zelfmoordneigingen had. Feit is wel dat Christina gestorven is door een aantal fatale messteken. Bjorn zoekt aanknopingspunten en ontdekt een aantal zaken die zijn dochter voor hem verborgen hield... 
Wat de serie erg sterk maakt is dat Bjorn – naarmate het onderzoek vordert – ook meer en meer inzicht krijgt in zichzelf en hij erachter komt wat voor een klootzak hij eigenlijk was. Zou hij zijn eigen dochter dan toch tot zelfmoord hebben gedreven?

Naast Ulrich Thomsen (Festen, Kollektivet, Banshee, The New Pope) die de hoofdrol speelt, speelt ook het kruim van de Deense acteurs mee in deze fascinerende reeks die het midden houdt tussen een misdaadthriller en een psychologisch drama: Trine Dyrholm (The Legacy, Kollektivet), Søren Malling (Borgen, The Killing), David Dencik (Top Of The Lake: China Girl, Chernobyl), Nikolaj Lie Kaas (The Killing, Journal 64, Follow The Money), Lars Mikkelsen (The Killing, Borgen, House Of Cards, Ride Upon The Storm) en Lars Ranthe (Friheden, Ride Upon The Storm, Kriger, Kollektivet)

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Søren Malling, David Dencik, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, Lars Ranthe

Prijzen:
5 nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •