1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Trapped

Season1.be4,54,55

Dankzij de reputatie die Baltasar Kormákur in IJsland opbouwde met films als Djúpið (goed voor 11 IJslandse ‘Oscars’) en Mýrin (goed voor 5 IJslandse ‘Oscars’) kreeg hij de mogelijkheid om in Hollywood te gaan werken. Daar was hij succesvol met Contraband, 2 Guns en Everest.

Voor zijn eerste uitstap naar televisie, keerde de regisseur terug naar zijn geboortestreek in IJsland om er Trapped te verfilmen. Kormákur bedacht het verhaal, produceerde het geheel en regisseerde de eerste en laatste van de tien afleveringen.

Wanneer er een internationale ferry aanmeert in het kleine IJslandse stadje Seydisfjördur, waar zeven jaar geleden een onschuldig meisje stierf in een mysterieuze brand, wordt het verminkte lijk van een man aangetroffen. Kort daarna, verwoest een krachtige bliksem de enige weg die er is om het stadje binnen of buiten te raken. De serie volgt het onderzoek naar de moord want blijkbaar werd de ‘man in het water’ vermoord. Er loopt dus een moordenaar rond die misschien opnieuw zal toeslaan…

 

Trapped startte op 27 december met een kijkersaantal van 132.000. Binnen de leeftijdstrijdgroep 12-80 is dat ongeveer de helft van de IJslandse bevolking, goed voor een marktaandeel van 88%. De tweede aflevering deed het met 141.000 nog beter zodat het er naar uitziet dan Trapped goed op weg is om het meest succesvolle IJslandse tv-drama ooit, te worden. Ook in het VK werd the serie uitstekend ontvangen. Meer dan één miljoen mensen keken op BBC4 aub. Naar de ontknoping van wat The Guardian de “unlikeliest TV hit of the year” noemt. Meer nog, volgens hen is het “Agatha Christie meets Nordic noir ... claustrophobic, horrifically intense and set in a landscape that humans cannot possibly take on and win”. in Frankrijk haalde de eerste aflevering 5,7 miljoen kijkers en in Noorwegen keken meer dan 500.000 mensen naar de eerste aflevering. Met Trapped haalt Kormákur opnieuw zijn hoogste niveau. Dit is met andere woorden, een serie die je zeker moet zien!

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ólafur Darri Ólafsson, Ilmur Kristjánsdóttir,Ingvar Eggert Sigurðsson

Prijzen: 6 prijzen (de IJslandse 'Oscar' voor 'beste tv-drama van het jaar') en 4 nominaties

Aantal seizoenen: 3 (het derde seizoen is besteld)

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1, 2 (vanaf 26 februari 2019) 

Bekijk de trailer

Trapped (2016) aantal afleveringen: 10 
Kort nadat een ferry de haven van het IJslandse stadje Seydisfjördur binnenvaart, spoelt een verminkt lijk aan. Politie-inspecteur Andri vermoedt dat de dader aan boord is en probeert halsstarrig alle passagiers aan boord te houden. Wanneer diezelfde dag een hevige sneeuwstorm aan land komt, is de situatie niet langer houdbaar. Niemand kan het dorp nog in of uit - ook de moordenaar niet. Alle inwoners worden opeens verdachten, maar ze zijn tegelijkertijd ook allen in gevaar...

Géén bonusmaterialen op de DVD

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •