1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Ride Upon The Storm

Season1.be4,54,55

Ride Upon The Storm (Herrens Veje) is de nieuwe serie van de Deense Openbare Omroep DR, die eerder Forbrydelsen, The Legacy en Follow The Money produceerde. De serie werd geschreven door Adam Price, de bedenker/scenarist van Borgen en scenarist van The Heavy Water War.

Ride Upon The Storm is omwille van zijn onderwerp – het geloof als leidinggever in het leven – een veelbesproken tv-evenement waar sterk naar uitgekeken werd. Het verhaal is geïnspireerd door Kaïn en Abel en focust zich op een gezin waarvan de vader priester is in de Deense Kerk.

Johannes is een vooraanstaande priester en in vele opzichten een god voor zijn twee zonen, August en Christian. Hij is degene die geeft, neemt, liefheeft en straft. Toch is hij verre van perfect: hij verkiest duidelijk August boven Christian en geeft zijn vrouw Elisabeth niet de ruimte die ze nodig heeft. In hun ogenschijnlijk nutteloze strijd om erkenning of het beantwoorden aan de verwachtingen van hun vader, nemen de zonen steeds wanhopigere beslissingen die uiteindelijk leiden naar de meest uiteenlopende slagvelden op aarde ...

Price verduidelijkt de opzet van de nieuwe serie: "Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het geloof als stuwende kracht van de menselijke handelingen. De laatste 10 à 15 jaar zijn de spanningen tussen de grote wereldgodsdiensten alleen maar toegenomen en zien we hoe ze de politieke wereld en het leven van iedereen gaan beïnvloeden. Waar politiek het uitgangspunt vormde voor Borgen, vormt geloof de basis van het script voor Ride Upon The Storm. Internationale toestanden gaan zich vermengen met intieme verhalen die opgebouwd zijn rond twee volwassen broers. Het scenario is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van Kaïn en Abel, de zonen van Adam en Eva. Als ze hun offer tot God brachten, verkoos God dat van Abel boven dat van Kaïn. Het gevolg was dat Kaïn zijn broer vermoordde”.

Volgens producente Camilla Hammerich gaat de serie over het geloof in de bredere zin van het woord, als de leidraad voor het leven. Price voegt hier nog aan toe: “Hoewel de Denen zichzelf niet zien als een katholiek volk, worden ook zij - net als iedereen - in het dagelijks leven omringd door het geloof. Het geloof neemt in het publiek debat een belangrijke plaats in. Hebben we het nu over de atheïsten die mensen aansporen om de kerk te verlaten, integratie, de vluchtelingencrisis, terrorisme of zelfs de Amerikaanse Presidentsverkiezingen, telkens weer zie je de invloed van het geloof. Maar ook als we binnen ons zelf op zoek gaan naar ons geestelijk evenwicht worden we voortdurend geconfronteerd met zaken die te maken hebben met het geloof: denken we maar aan bijgeloof, spiritualiteit of de overtuiging dat er meer is dan enkel hemel en aarde”.

De serie deed op MIPTV mee in de categorie ‘work in progress’ en scoorde meteen twee prijzen: de prijs van TV Critics’ Jury en de Coup de Coeur Award van de aankopers. Ride Upon The Storm ging op Séries Mania in wereldpremière, maar viel niet in de prijzen.
Ride Upon The Storm, waarvan het tweede seizoen gepland staat voor de herfst van 2018, ging op 24 september in première  met 1 miljoen kijkers.

De vooraanstaande Deense acteur Lars Mikkelsen (de broer van Mads) vertolkt met brio de rol van Johannes. Mikkelsen speelde eerder in Forbrydelsen.The Team, Borgen, Den Som Dræber en House Of Cards. Zijn vrouw Elisabeth wordt gespeeld door Ann Eleonora Jorgensen (Pernille in het eerste seizoen van Forbrydelsen). De zonen worden vertolkt door Simon Sears (Follow the Money) en nieuwkomer Morten Hee Andersen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jorgensen, Simon Sears, Morten Hee Andersen.

Prijzen:
6 prijzen (waaronder 3 Robert Awards en een Internationale Emmy)) en 5 nominaties

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •