1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Bodyguard

Season1.be4,54,55

Jed Mercurio, de bedenker van o.a. Line Of Duty, heeft met Bodyguard een nieuwe politieserie neergezet. De zesdelige serie gaat over de ‘Royalty and Specialist Protection Branch (RaSP)’ van de London’s Metropolitan Police.
Richard Madden, die we kennen als Rob Snow uit Game Of Thrones, speelt de rol van brigadier David Budd. Wanneer hij een aanslag weet te verijdelen, maakt promotie en wordt hij beveiliger van Julia Montague, de ambitieuze en machtige Britse Minister van Binnenlandse Zaken. Maar al vlug krijgt Budd het erg moeilijk omdat zijn persoonlijke overtuiging niet strookt met de politiek van Montague. Wanneer hij verneemt dat Montague op de hoogte was van een aanslag op de school van Budds kinderen, begint hij meer en meer te twijfelen aan haar. Maar dan wordt het tweetal in een hinderlaag gelokt en zwaar beschoten…

De rol van de Minister wordt gespeeld door Keeley Hawes (The Durells, The Missing 2, The Casual Vacancy) die eerder met Mercurio samenwerkte op de set van het derde seizoen van Line Of Duty. Andere acteurs zijn o.a. Gina McKee (Line Of Duty), Sophie Rundle (Peaky Blinders), Vincent Franklin (Cucumber) en Rowena King (The Wrong Mens).

Bodyguard brak in het VK zowat alle records. Volgens de BBC keken 10.4 miljoen mensen naar de ontknoping met een piek van 11 miljoen en een marktaandeel van 47,9%. Daarmee is Bodyguard het best bekeken BBC-programma sinds de Kerstspecial van Doctor Who in 2008. Toen keken 11,7 miljoen kijkers.
De finale kreeg ook de beste ratings sinds de finale van seizoen 2 van Downton Abbey in 2011. De serie is – buiten de Wereldkampioenschappen voetbal – dit jaar ook het meest bekeken programma van alle Britse zenders.

Bedenker Jed Mercurio bevestigde ook dat hij denkt aan vier seizoenen. De kans op een vervolg is dus zeer groot.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Richard Madden, Keeley Hawes, Gina McKee, Sophie Rundle, Vincent Franklin, Rowena King

Prijzen:
12 prijzen (waaronder 1 Golden Globe en 1 BAFTA) en 20 nominaties (waaronder 1 voor een Golden Globe, 2 voor een Emmy en 3 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
nog niet verkrijgbaar op dvd

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •