1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Barry

Season1.be445

Het titelpersonage Barry is een ex-Marine die aan de kost komt als hitman. Wanneer hij door een Tsjechische gangsterbaas wordt ingehuurd om een kerel om te brengen die wat had met de vrouw van een van zijn mannen, gaat Barry op zoek naar zijn target. Hij vindt hem te midden van een (heel middelmatig) toneelgezelschap uit Los Angeles. Barry raakt bevriend met Ryan, zijn slachtoffer, en met de andere toneelspelers, die allemaal zeggen dat Barry een natuurtalent is. Niet gewoon van zoveel positieve attentie te krijgen, besluit Barry te kappen met zijn beroep als hitman en het te proberen als toneelspeler. Maar dat is niet naar de zin van zijn opdrachtgever Fuches en van de Tsjechische gangsters. In het tweede seizoen, dat start enkele weken na het einde van het eerste seizoen, probeert Barry zijn leven als acteur in spe verder te zetten en zijn relatie met Sally te versterken, maar de gevolgen van zijn eerdere daden blijven niet uit en zijn verleden lijkt hem alsmaar meer en meer te achtervolgen.

Barry is een van de meest verrassende nieuwe series. SNL-acteur Bill Hader die de serie ook mee schreef en regisseerde, levert een ware krachttoer af die we niet van hem gewoon zijn. In tegenstelling tot de typetjes die hij normaal speelt, speelt hij hier een échte mens van vlees en bloed. Hader gebruikt zijn fysische verschijning en expressieve gelaatsuitdrukkingen om een personage neer te zetten dat verrassend effectief is. Een anti-held waarvoor je toch sympathie koestert.

Verwacht je niet aan een serie die je doet rollen van het lachen, maar aan een soms spannende actiethriller met een komische ondertoon. De serie is soms dwaas, soms donker, soms licht satirisch, maar altijd boeiend en zelfs verslavend. De technische kwaliteiten - van muziek, over regie tot camerawerk - zijn topnotch, net als de vertolkingen van de andere castleden: Stephen Root, Anthony Carrigan, Sarah Goldberg, Henry Winkler (alias 'The Fonz' die hiervoor een Emmy won), John Pirrucello, Paula Newsome, D’Arcy Carden en Glenn Fleshler. Bill Hader won twee keer op rij een Emmy voor ‘Outstanding Lead Actor in a Comedy Series’.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Bill Hader, Henry Winkler, Stephen Root, Sarah Goldberg

Prijzen:
27 prijzen (waaronder 6 Emmy's), 79 nominaties (waaronder 6 voor een Golden Globe en 23 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:
3 (het derde seizoen is besteld)

Beschikbaar op DVD:
nog niet verkrijgbaar

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •