1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Split (s2)

Season1.be445

Dit provocatieve en sexy drama werd geschreven door Abi Morgan die hits scoorde met The Hour – waarvoor ze een Emmy won – en River. Morgan kreeg verder ook nog BAFTA-nominaties voor de scenario's van de bioscoopfilms Iron Lady en Shame. Deze gloednieuwe reeks speelt zich af in de advocatenwereld waar machtige vrouwen vaak de plak zwaaien.

Hannah Defoe is een briljante echtscheidingsadvocaat. Met haar formidabele moeder Ruth en eigenzinnige zus Nina neemt ze zaken van rijke en bekende mensen in Londen aan. Na een fel argument verlaat Hannah het familiebedrijf om een nieuwe baan te beginnen bij een rivaliserende onderneming, waar ze onverwacht opnieuw contact maakt met Christie, de enige andere man met wie ze zich haar leven had kunnen voorstellen. Wanneer Hannah's vervreemde vader na 30 jaar terugkeert, wordt de giftige vete tussen haar ouders opnieuw aangestoken. Terwijl de familie Defoe wordt gedwongen om hun gebroken verleden te confronteren, begint Hannah aan haar eigen huwelijk te twijfelen. Als advocaat krijgt ze altijd wat ze wil voor haar klanten, maar kan ze krijgen wat ze wil voor zichzelf?

Hoofdrollen zijn er voor Nicola Walker (Last Tango In Halifax, River, Unforgotten), Stephen Mangan (Episodes) en… Barry Atsma (Klem) die Christie speelt. De reeks werd geproduceerd door Jane Featherstone van Broadchurch, Utopia, River en Humans.

In het tweede seizoen staat één zaak centraal. Muziekster Fi Hansen wordt bedreigd door haar man Richie, een bekende muziekproducer. Ze wil scheiden, maar omdat ze ook professioneel met hem verbonden is, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De relatie tussen Christie en Hannah beleeft haar hoogtepunt totdat Nathan onraad ruikt. Op Hanna's verjaardagsfuif worden er onthullingen gedaan met catastrofale gevolgen. Ondertussen raken haar twee zussen zwanger en zorgt de vriend van Zander, de baas van het bedrijf, voor een schrikbewind. 

The Split is een boeiend advocatendrama waarin ook familiale toestanden passend geïntegreerd worden. De serie laat zich vlot bekijken en kan rekenen op uitstekende vertolkingen. 

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Nicola Walker, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Fiona Button, Barry Atsma, Anthony Head

Prijzen:
nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •