1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Save Me

Season1.be445

Een van de series die dit jaar voor een verrasing zorgde, was Save Me, een zesdelige serie van de makers van Line Of Duty met Suranne Jones (Doctor Foster), Lennie James (The Walking Dead) en Stephen Graham (Taboo, Boardwalk Empire) in de hoofdrollen.

Het hoofdpersonage in deze serie heet Nelson (Nelly) Rowe. Hij heeft geen vaste verblijfplaats, woont in bij de vrouwen met wie hij een affaire heeft en drinkt de ganse dag. Maar hij is charmant en populair, zowel in de kroeg als in het sociale centrum. Hij is een gelukszoeker en een gokker, die soms zijn vuisten laat spreken en niet aarzelt om te liegen.

Op een dag wordt hij aangehouden op verdenking van de kidnapping van zijn eigen tienerdochter, een meisje dat hij laatste zag toen ze 3 jaar oud was. Nelly gaat op zoek naar de echte boosdoener om zijn naam te zuiveren. Dit maakt hem pijnlijk bewust van de ruïnes die hij in de loop van zijn leven heeft achtergelaten. Het geeft hem echter ook de kans om de schade die hij 13 jaar eerder in een affaire met Claire, de moeder van het meisje, te herstellen.

Save Me is een erg knappe, maar rauwe portrettering van een man die in een sukkelstraatje terecht is gekomen. Wanhopig probeert hij nog wat te maken van zijn leven door op zoek te gaan naar zijn gekidnapte dochter. De makers kozen niet voor een happy end, maar lieten de deur voor een tweede seizoen op een kier openstaan. De serie speelt zich af in de onderbuik van onze maatschappij waar financiële, sociale en werk gerelateerde problemen schering en inslag zijn. Geen lolletje om naar te kijken, maar des te hartverwarmend.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Lennie James, Suranne Jones, Stephen Graham, Susan Lynch, Jason Flemyng

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op DVD:
nog niet verkrijgbaar op dvd

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •