1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Succession (s2)

Season1.be4,54,55

Hoewel de HBO-serie Succession omwille van zijn onderwerp niet erg sexy lijkt (een rijke familie die plots in een grote crisis terecht komt), is het een dijk van een serie die meer dan de moeite loont: erg geloofwaardige ‘machiavellistische’ personages, heerlijke dialogen, vlijmscherpe humor en tal van onverwachte wendingen. Genoeg om duimen en vingers bij af te likken.

Het verhaal dat losjes gebaseerd is op het leven van mediamagnaat Rupert Murdoch gaat over het gigantische mediabedrijf Waystar Royco waarvan de tachtigjarige Leroy Roy de oprichter en directeur is. Een bedrijf dat belangen heeft in televisie, radio, kranten, boeken, pretparken enz…

Wanneer Leroy verkeerde beslissingen begint te maken, stellen zijn vier volwassenen kinderen (drie zonen en een dochter) zijn verzwakkende machtspositie op de proef. Kendall, is er vast van overtuigd dat hij weldra de nieuwe baas wordt van het bedrijf, maar wordt door vader Logan (voorlopig) te licht bevonden. Broer Connor wil zo weinig mogelijk met het bedrijf wil te maken hebben terwijl broer Roman, de losbol is die weinig te bieden heeft, maar die zichzelf heel interessant vindt. Zus Siobhan, Shiv voor de vrienden en de meest normale van de familie, is in de politiek gestapt. Neef Greg heeft ook zijn oog laten vallen op het bedrijf. Hij is ervan overtuigd dat je met slijmen een heel eind kan komen. Wanneer vader plots een beroerte krijgt, neemt Kendall de teugels in handen, maar hij brengt er niet veel van terecht. Leroy, bepaald geen gemakkelijke man, wil zo vlug mogelijk herstellen zodat hij de nieuwe koers die Kendall en Roman het bedrijf willen uitsturen, kan dwarsbomen.

Succession werd geschreven door Jess Armstrong, de man achter The Thick Of It en In The Loop, twee Britse producties die als geen ander politiek en humor wisten te verenigen. In Succession maakt Armstrong komaf met clichés als ‘geld maakt gelukkig’ en ‘familie is heilig’. Hij laat ons een wereld zien waarin het niet aangenaam toeven is. Hij laat ons zien wat geld doet met een mens. Te veel geld en macht in handen van één man of één familie is geen goede zaak, voor niemand. De vertolkingen zijn prima en tillen deze praatgrage serie naar een hoger level. Ook de onderhuidse humor is briljant, je zit je voortdurend te verkneukelen bij het zien van deze familiale crisis.

Succession kreeg goede kritieken en werd daardoor verlengd met een tweede seizoen.Acteurs: Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Alan Ruck, Sarah Snook

Prijzen:
1 prijs en 1 nominatie

Aantal seizoenen:
3 (het derde seizoen is besteld)

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •  
 
 

Nieuw op DVD/Blu-ray