1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Split (s1)

Season1.be445

Dit provocatieve en sexy drama werd geschreven door Abi Morgan die hits scoorde met The Hour – waarvoor ze een Emmy won – en River. Morgan kreeg verder ook nog BAFTA-nominaties voor de scenario's van de bioscoopfilms Iron Lady en Shame. Deze gloednieuwe reeks speelt zich af in de advocatenwereld waar machtige vrouwen vaak de plak zwaaien.

Hannah Defoe is een briljante echtscheidingsadvocaat. Met haar formidabele moeder Ruth en eigenzinnige zus Nina neemt ze zaken van rijke en bekende mensen in Londen aan. Na een bitter argument verlaat Hannah het familiebedrijf om een nieuwe baan te beginnen bij een rivaliserende onderneming, waar ze onverwacht opnieuw contact maakt met Christie, de enige andere man met wie ze zich haar leven had kunnen voorstellen. Wanneer Hannah's vervreemde vader na 30 jaar terugkeert, wordt de giftige vete tussen haar ouders opnieuw aangestoken. Terwijl de familie Defoe wordt gedwongen om hun gebroken verleden te confronteren, begint Hannah aan haar eigen huwelijk te twijfelen. Als advocaat krijgt ze altijd wat ze wil voor haar klanten, maar kan ze krijgen wat ze wil voor zichzelf?

Hoofdrollen zijn er voor Nicola Walker (Last Tango In Halifax, River, Unforgotten), Stephen Mangan (Episodes) en… Barry Atsma (Klem) die Christie speelt. De reeks werd geproduceerd door Jane Featherstone van Broadchurch, Utopia, River en Humans.

Acteurs: Nicola Walker, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Fiona Button, Barry Atsma, Anthony Head

Prijzen:
nog geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
2 (het tweede seizoen wordt uitgezonden in 2019)

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •