1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Guilt (NPO2)

Season1.be4,54,55

Een van de verrassingen van het afgelopen Coronajaar is zonder twijfel Guilt, een zwarte Britse komedie die doet denken aan het betere werk van de Coen broertjes.

Guilt is wat de broer Max en Jake voelen als ze op een avond in dronken toestand in een verlaten straat een oude man toevallig aanrijden. Ze besluiten het ongeval niet aan te geven. Ze verslepen het lijk en zetten hem in zijn huis in een zetel. Gezien de man kanker had is iedereen ervan overtuigd dat de man spijtig genoeg om het leven kwam door de fatale ziekte. Iedereen behalve een ver familielid, een nieuwsgierige buurvrouw en een verzopen detective die z’n carrière een nieuw elan wil geven. Wat daarna gebeurt is een aaneenschakeling van onverwachte gebeurtenissen, de ene al grappiger dan de andere.

De serie is slechts – maar jammer genoeg – vier afleveringen lang, dus ideaal geschikt om te bingewatchen in deze moeilijke tijden. Het script is briljant: het tempo ligt aan de hoge kant, de dosering van humor en drama is perfect in evenwicht, je valt van de ene verbazing in de andere en de personages zijn helemaal niet wie ze zijn. Een schitterende zwarte komedie waarbij je voortdurend zich te verkneukelen.

Tot slot ook nog even een woordje over de vertolking. Mark Bonnar (Catastophe, Summer Of Rockets, Humans, Shetland, Apple Tree Yard) en Jamie Sives (Game Of Thrones, Chernobyl, The Victim) dragen de serie van begin tot eind en zijn zeer overtuigend in hun rollen. Bonnar speelt Max, de manipulatieve broer die niet vies is van een leugentje, terwijl Sives in de rol kruipt van Jake, de broer met het hart op de juiste plaats die wou dat het allemaal een beetje eerlijker verliep.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Mark Bonnar, Jamie Sives, Ruth Bradley, Bill Paterson

Prijzen:
2 nominaties

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op NPO2

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •