1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Last Tango in Halifax (s5)

Season1.be445

Scenariste Sally Wainwright was zo geënthousiasmeerd door de passie en de vreugde die haar moeder ervoer toen zij een relatie aanging met haar jeugdvriendje van zestig jaar terug, dat ze haar ervaringen neerschreef in de serie Last Tango in Halifax, een Brits romantisch drama dat dit jaar de BAFTA kreeg voor Beste Serie en voor Beste Scenario. Drie hoofdrolspelers kregen eveneens een nominatie.

Last Tango In Halifax werd uitstekend ontvangen door het publiek en de pers. In de eerste plaats omdat de serie met een groot respect het leven van zeventigers in beeld brengt. Daarnaast is ook erg opbeurend en hartverwarmend. Niet verwonderlijk dus dat er ondertussen een tweede seizoen werd toegezegd. Nochtans valt er ook wat aan te merken: bepaalde verhaallijnen leunen erg dicht aan bij de soap: de ene dramatische gebeurtenis volgt de andere op wat in real life niet altijd even geloofwaardig is. Nochtans was het begin van de reeks erg goed: knappe vertolkingen, prima introductie van de personages, doordachte dialogen enz… Maar eens alle pionnen uitgezet, had men dramatische wendingen nodig om het verhaal op gang te houden. Iets wat scenariste Sally Wainwright grif toegeeft want in haar leven en dat van haar moeder kwamen de twee families uitstekend met elkaar overeen en ontbraken de verschillende dramatische gebeurtenissen. Niettemin blijft dit een superieure soap met schitterende vertolkingen van Derek – I Claudius – Jacobi en Anne Reid.

Score

IMDb: 8

Metacritic: Geen score beschikbaar

Rotten Tomatoes: 83Lees de bespreking van:


Paste

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Anne Reid, Derek Jacobi, Sarah Lancashire, Nicola Walker

Prijzen: Geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
5

Beschikbaar op NPO2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2012) aantal afleveringen: 6
Alan en Celia, allebei weduwnaar, waren smoorverliefd op elkaar toen ze vijftien waren. Door een samenloop van omstandigheden werden ze nooit een koppel en ging elk zijn eigen weg. Via Facebook komen ze elkaar jaren later terug op het spoor. Ze spreken af om een koffie te gaan drinken, worden opnieuw verliefd en besluiten te trouwen. Maar allebei hebben ze een dochter en dat vergemakkelijkt de situatie er zeker niet op. Gillian, Alan’s dochter, heeft een boerderij en werkt ook nog parttime in een supermarkt. Op amoureus vlak heeft ze het ook behoorlijk moeilijk. Bovendien zit Gillian nog steeds met een onverwerkt trauma dat ze over gehouden heeft aan de zelfmoord van haar man. Celia’s dochter Caroline is een schooldirectrice die in de steek gelaten werd door haar echtgenoot John toen die introk bij z’n minnares. Maar nu duikt hij plots opnieuw op omdat zijn relatie een alcoholiste blijkt te zijn. Caroline die ondertussen een nieuwe relatie heef met lerares Kate, is van mening dat de nieuwe relatie van haar moeder groen licht geeft om eindelijk te zijn wie ze wil zijn.

Geen bonusmaterialen op de DVD

Seizoen 2 (2013) aantal afleveringen: 6
Alan en Celia besluiten stiekem te trouwen zonder kinderen of feest. Dat valt blijkbaar niet in goed aarde bij Gillian en Caroline die behoorlijk kwaad zijn. Gillian heeft nu een relatie met Robbie, de broer van haar overleden man die altijd het vermoeden heeft gehad dat er meer aan de hand was. John en Caroline leven nog onder één dak, maar daar blijft het ook bij. Hun huwelijk is niet meer te herstellen. Tussen Caroline en Kate groeien er spanningen wanneer Kate aankondigt dat ze graag een kindje zou willen hebben. Alan en Celia hebben hun oog laten vallen op een kleine fermette en willen het huis van Celia verkopen. Dat maakt ook dat Caroline moet verhuizen... Ondertussen probeert John Gillian op te vrijen, maar die houdt de bal af. Raf, de zoon van Celia, die nog op school zit, wordt vader, maar zowel de toekomstige moeder als de vader in spe laten alle zorgen voor de baby over aan opa Alan en diens kersverse bruid Celia.

Geen bonusmaterialen op de DVD

Seizoen 3 (2014) aantal afleveringen: 6
Wanneer plots een schim uit Alan's leven opnieuw opduikt, komt het huwelijk tussen Celia en Alan onder druk te staan want Celia ontdekt dingen die ze nog niet wist van Alan. Ondertussen leven Caroline en Kate een rustig leven in afwachting van de bevalling van Kate. Maar door een tragische gebeurtenis komt daar plots een einde aan. Caroline's wereld stort in elkaar. Gillian's liefdesleven is nog steeds een grote puinhoop. Enerzijds wil ze wel trouwen met Robbie, maar anderzijds wordt ze nog steeds gecharmeerd door de avances van John die van geen ophouden weet. 

Geen bonusmaterialen op de DVD

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •