1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

I May Destroy You

Season1.be445


Arabella is een jonge schrijfster uit Londen. Haar eerste erkenning krijgt ze via de sociale media. Haar schrijfsels worden gepubliceerd met alle succes van dien. De uitgevers zetten haar onder druk voor een opvolger, maar Arabella zit met een writer’s block. Ze wordt naar Italië gestuurd om tot rust te komen, maar al wat ze doet is vier kazen pizza's eten en met een pik spelen. Terug in Londen, zondert ze zich om de hele nacht door te werken, maar een telefoontje van een vriend brengt haar op andere gedachten. Ze gaat naar een bar, maar verder kan ze zich nog weinig herinneren. De volgende dag is ze gedesoriënteerd, weet niet hoe de nacht eindigde en waarom ze geplaagd wordt door gewelddadige flashbacks. Arabella gaat op zoek naar de waarheid, een zoektocht die haar leven, haar relaties en haar carrière in een ander daglicht plaatsen.

I May Destroy You is een entertainend, doch chaotisch drama gebaseerd op een trauma. Het is een uitdagende serie die geïnspireerd werd door waar gebeurde verhalen over seks, seksuele instemming en verkrachting. We volgen niet enkel de ervaringen van Arabella, maar ook die van haar beste vrienden Kwame, een homoseksueel die z’n dagen doorbrengt met het swipen op gay dating apps en Terry, een opkomende actrice met een vrij seksueel leven. Pijn en trauma denderen over het scherm in combinatie met komedie en romantiek. Er is geweld, maar ook liefde en innige vriendschap.
De serie onderzoekt de ontmenselijking van een aanranding en de dilemma's van hedendaagse seksuele relaties - trio's, apps, hook-ups, verraad op verschillende niveaus - en stelt vragen zonder de antwoorden te verpesten. De observaties zijn bijzonder scherp en zijn niet gelimiteerd tot seks en macht, maar ook behandelen ook klasse, seksualiteit en ras. En dat allemaal op een hoogst entertainende, oprechte en hedendaagse manier.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Michaela Coel, Weruche Opia, Paapa Essiedu 

Prijzen: 2 prijzen en 6 nominaties

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: nog niet beschikbaar

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •