1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Killing Eve (s2)

Season1.be4,54,55

Killing Eve gaat over een vrouwelijke huurmoordenaar die op verschillende plaatsen ter wereld personen ombrengt zonder aanwijsbare reden. Wanneer MI5 bij de zaak betrokken raakt, komt agent Eve Polastri op het spoor van een zekere Villanelle, een beeldschone psychopate die mensen ombrengt als job en die met volle teugen geniet van de luxe die haar job haar te bieden heeft. Eve raakt geobsedeerd door Villanelle en wil haar koste wat het kost arresteren, maar Villanelle blijkt altijd een stap voor. Meer nog, de beide vrouwen lijken elkaar te mogen en beginnen een kat-en-muisspelletje dat hen tot het hoogste toppen voert van de Russische en Britse staatsveiligheid.

De hoofdrollen in deze met humor doorspekte misdaadserie worden vertolkt door Sandra Oh (Grey’s Anatomy, Sideways) en Jodie Comer (Doctor Foster, The White Princess, Thirteen). Verder is het ook een leuk terugzien met Kim Bodnia (de partner van Saga Norén in de eerste twee seizoenen van The Bridge/Bron). Hij speelt de contactpersoon van Villanelle. Wie ook opvalt in de cast is de Britse Fiona Shaw, tante Petunia uit de Harry Potter-films en momenteel ook te zien in Mrs. Wilson. Zij speelt een van de leidinggevende figuren binnen MI5. 

De serie werd geschreven door actrice Phoebe Waller-Bridge (Fleabag, Crashing) en is gebaseerd op de boeken rond Villanelle van Luke Jennings.

Het tweede seizoen, dat zeker even sterk is dan het eerste, gaat verder waar het eerste seizoen eindigde. Een zwaar gewonde Villanelle ontsnapt en gaat andermaal op zoek naar Eve. Die wordt ondertussen geconfronteerd met een reeks nieuwe moorden. De dader blijkt niet Villanelle te zijn, maar iemand die haar in zekere zin kopieert. Villanelle groeit meer en meer naar Eve toe, maar die probeert afstand te houden en professioneel te blijven. Omdat MI5 er maar niet in slaagt de 'nieuwe' moordenaar te vinden, stelt Carolyn, een van de leidinggevende figuren binnen MI5 beroep te doen op Villanelle...


Acteurs: Jodie Comer, Sandra Oh, Kim Bodnia, Fiona Shaw

Prijzen: 1
8 prijzen (waaronder 1 Golden Globe, 1 Emmy en 3 BAFTA's) en 64 nominaties (waaronder 1 voor een Golden Globe, 10 voor een Emmy en 4 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen:
4 (het derde seizoen is te zien in 2020, het vierde is toegezegd)

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 en 2 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •  
 
 

Nieuw op DVD/Blu-ray