1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Line Of Duty (s5)

Season1.be445

Line Of Duty is een zeer succesvolle Britse serie die draait rond corruptie binnen het politieapparaat. De speciale eenheid die zich bezighoudt met de bestrijding ervan heet AC-12. De leider van het team is Ted Hastings. Hij wordt bijgestaan door de integere Steve Arnott, een inspecteur die voorheen ook al eens stelling heeft genomen tegen collega's die een mislukte anti-terreuractie in de doofpot wilden stoppen. Verder is er ook nog de jonge agente Kate Fleming, iemand die best haar mannetje kan staan in deze harde (mannelijke) wereld.

De serie startte in 2012 en zit inmiddels al aan vijf seizoenen. De scenarist achter de serie is Jed Mercurio, een Britse schrijver die echt beroemd werd dankzij de serie Bodyguard. De hoofdrollen worden vertolkt door Adrian Dunbar (Ted Hastings), Martin Compston (Steve Arnett) en Vicky McClure (Kate Fleming). In elk seizoen is er ook een gastrol voor een bekende, populaire Britse acteur. Zo zagen we achtereenvolgens Lennie James (seizoen 1), Kelly Hawes (seizoen 2), Daniel Mays (seizoen 3), Thandie Newton (seizoen 4) en Steven Graham (seizoen 5). Elk seizoen behandelt een nieuwe corruptiezaak met als rode draad doorheen alle seizoenen, de speurtocht naar ‘H’, de man die de corrupte flikken het hand boven het hoofd houdt.

Line Of Duty is tegelijkertijd spannend, intelligent en gedetailleerd uitgewerkt. Het politiewerk wordt haarfijn uit de doeken gedaan en de spanningsboog staat steeds gespannen. Ook zitten de verhalen vol onverwachte wendingen want de spanning alleen maar ten goede komt.

Dit is zonder twijfel een aanrader voor de fans van (Britse) misdaadseries.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Martin Compston, Vicky McClure, Adrian Dunbar, Thandie Newton, Stephen Graham

Prijzen:
12 prijzen en 30 nominaties (waaronder 10 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen:
6 (het zesde seizoen is besteld)

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1, 2, 3, 4 en 5 (vanaf 19 november)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •