1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Bloodline

Season1.be4,54,55

Bloodline is een ingenieus opgebouwd familiedrama geschreven door Todd A. Kessler, Daniel Zelman en Glenn Kessler, de bedenkers van Damages met een rist acteurs om U tegen te zeggen: Kyle Chandler (The Wolf Of Wall Street, Friday Night Lights), Ben Mendelsohn (Starred Up, Slow West, Animal Kingdom), Linda Cardellini (Mad Men), Sissy Spacek (Carrie), Chloë Sevigny (American Horror Story: Asylum) en Sam Shepard (Killing Them Softly).

De 13-delige serie gaat over de familie Rayburn, de succesvolle eigenaars van pension/hotel midden in de Florida Keys en grenzend aan de oceaan. Vader Robert en zijn echtgenote Sally genieten een vlekkeloze reputatie. Hun kinderen John, Kevin en Meg zijn goed op hun pootjes terecht gekomen, wat niet kan gezegd worden van Danny, de oudste van het viertal die vertrokken is zonder reden en die er prat op gaat een troublemaker te zijn. John is de erg gerespecteerde sheriff die ook de steunpilaar is van het gezin, de jongste, Meg, is de advocate van de familie en Kevin is de uitbater van de lokale jachthaven.

De goede naam en samenhorigheid binnen de familie worden compleet overhoop gehaald wanneer Danny, duidelijk het zwarte schaap van de familie, naar aanleiding van de 45ste verjaardag van het hotel, plots terugkeert naar huis. Zijn aanwezigheid en de onwetendheid over zijn plannen, maakt de andere broers en zus erg onrustig. Heeft Danny inderdaad een geheim agenda of komt hij als rechtmatige erfgenaam zijn deel van het bedrijf opeisen?
Geleidelijk aan ontdekken we ook dat Robert een ware patriarch is met een niet zo zuiver verleden. Zijn relatie met Danny lijkt zwaar verstoord door iets wat in het verleden is gebeurd. Per aflevering komen er meer en meer barsten in het ooit zo stevige Rayburn-bastion: oude geheimen komen aan de oppervlakte en maskers worden afgeworpen: de ware aard van ieder personage komt eindelijk boven drijven of zoals John zegt: “Wij zijn geen slechte mensen, maar wij hebben slechte dingen gedaan…”

Hoewel het verteltempo aan de trage kant ligt, weet de serie vanaf de eerste beelden te boeien. Dat heeft vooral te maken met de talrijke flash forwards die een politie-intrige suggereren. Zelden zagen wij een film of serie waarin de familiale relaties zo minutieus gefileerd worden. De makers spelen met de kijker en zetten hem regelmatig op het verkeerde been door te spelen met de psychologie van de verschillende personages. Maar wees gerust, de geheimen van het eerste seizoen zijn tegen het einde allemaal opgelost. Niettemin eindigt deze serie met een cliffhanger die het tweede seizoen moet introduceren.

Bloodine is een verslavende serie omdat je voortdurend op zoek bent naar antwoorden. Elke aflevering werpt een aantal vragen op die je als kijker zo vlug mogelijk wil beantwoord zien. Een dergelijke veelgelaagde en complexe serie heeft alleen maar kans van slagen als ze gediend wordt door een voortreffelijke cast. En dit is hier zonder meer het geval: vooral Ben Mendelsohn, de Australische acteur die momenteel voor zo wat alles gevraagd wordt, speelt hier de pannen van het dak. Kyle Chandler is een waardige tegenspeler, net als Linda Cardellini die voor het nodige evenwicht moet zorgen. Uiteraard acteren ook Sam Shepard en Sissy Spacek erg sterk, maar hun rollen zijn in vergelijking met de anderen eerder beperkt. Tot slot verdienen ook de fotografie en productiedesign een dikke pluim. De Keys lenen zich perfect tot dit grandioze familiedrama.

Bloodline wil nog lang doorgaan, vijf of zes seizoenen zijn tot nu toe al ontwikkeld. Dat vertelde Daniel Zelman, een van de producenten, tegen het gerenommeerde vakblad Variety. “Dat deden we ook al met Damages. Het einde van het eerste seizoen is iets wat we al op voorhand hadden gepland. Verschillende mensen denken wellicht dat we een serie schrijven naargelang ze zich ontwikkelt. Dat is niet het geval. We hebben een aantal kapitale scènes en die staan vast, daartussen durven we veranderen en improviseren. Ik zou niet weten hoe je een goeie serie moet schrijven als je geen keyscènes in gedachten hebt…” Het tweede seizoen staan gepland voor uitzending in mei 2016.

De Australische acteur Ben Mendelsohn die in het eerste seizoen het zwarte schaap van de familie speelt, heeft toegezegd om mee te spelen in dat tweede seizoen. Voor wie het eerste seizoen gezien heeft, is dit wel een verrassing, maar uitvoerend producent Glenn Kessler verduidelijkt dat alles te maken heeft met het verleden van Danny, het effect van zijn gedrag op de rest van de familie en op het dagelijkse leven.

Voor wie het nog niet echt duidelijk was, Bloodline is een van beste series van het afgelopen jaar.Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs:  Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Sam Shepard, Sissy Spacek, Norbert Leo Butz, Chloë Sevigny

Prijzen: 5 prijzen (waaronder 1 Emmy) en 16 nominaties (waaronder 1 voor een Golden Globe en 5 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:
3

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 13
De familie Rayburn, bestaande uit John, Meg, Kevin en de ouders Sally en Robert, leidt al jaren een succesvol hotel, gelegen aan de oceaan. Tijdens het feestje naar aanleiding van de 45ste verjaardag van het hotel, duikt plots de oudste zoon op. Danny, het zwarte schaap van de familie en troublemaker bij uitstek, wordt de familierust verstoord en heeft iedereen schrik dat er aantal familiegeheimen zullen worden bloot gelegd. Danny wil echter blijven en doet moeite om de rust te herstellen. Als oudste zoon heeft hij bovendien evenveel recht op de eventuele nalatenschap van de familie.

Bonumaterialen op de DVD: Deleted scenes (38:56 min.)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •