1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Five

Season1.be445

Harlan Coben is een zeer succesvolle misdaadauteur. Zijn boeken werden zowel in België als in Nederland bestsellers. Drie ervan zijn ondertussen verfilmd: ‘Tell No One’, ‘No Second Chance’ en ‘Just One Look’ of in het Nederlands: ‘Niemand Vertellen’, ‘Geen Tweede Kans’ en ‘Momentopname’.
‘Tell No One’ werd Ne Le Dis A Personne, een fantastische Franse thriller die door zo’n 3 miljoen bezoekers naar de bioscoop lokte. ‘No Second Chance’ werd bewerkt tot de tv-serie Une Chance De Trop (bij ons te zien op Netflix) die meer dan 8 miljoen kijkers trok. Just One Look tot slot, is eveneens een minserie die op 15 juni in première gaat op TF1.
The Five echter, is het allereerste scenario dat Coben exclusief voor televisie schreef. Dus geen roman, maar een verhaal dat enkel en alleen bedacht werd voor tv. Danny Brocklehurst – bedenker en scenarist van Ordinary Lies – was medeverantwoordelijk voor het scenario.

The Five
werd een beklijvende thriller over een groep vrienden die hun leven lang gekweld worden door de verdwijning van het jongere broertje van een van hen. Wanneer tiener Mark en zijn vrienden in het bos aan het spelen zijn, wil hij dat zijn jonger broertje Jesse huiswaarts keert. Maar zover komt het niet: Jesse zal nooit thuis arriveren.
Hoewel de vier anderen uitgroeiden tot gerespecteerde burgers (een advocaat, een dokter, een sociaal assistent en een politie-inspecteur), hebben ze nooit het schuldgevoel van zich kunnen afzetten.
Twintig jaar na zijn verdwijning duikt Jesse’s DNA plots op bij de moord op een vrouw die al dan niet een prostituee was. Het feit dat Jesse’s DNA daar werd aangetroffen laat veronderstellen dat hij nog in leven is. Als dat zo is, was hij dan de moordenaar, een klant of wat?

Coben gidst je met een grote doeltreffendheid doorheen het politieonderzoek, de secundaire verhaallijnen en de geheimen van de hoofdpersonages. Hij neemt je mee op een narratieve tocht die geen minuut verveelt en die je voortdurend op het randje van je stoel houdt. Bovendien eindigt elke aflevering met een cliffhanger wat de spanningsboog erg hoog gespannen houdt. Een nadeel is wel dat de auteur zich vooral focust op het verhaal en minder op de uitdieping van de personages. Als kijker voel je geen echte betrokkenheid bij de personages en hun schuldgevoelens.
Niettemin hebben we ons uitstekend vermaakt bij het zien van The Five, een serie vol met onverwachte wendingen, cliffhangers en verhaallijnen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben. Bovendien is de uiteindelijke ontknoping realistisch en niet bij het haar gegrepen.

In de rolverdeling zien we Tom Cullen (Downton Abbey, World Without End), O.T. Fagbenle (The Interceptor, Looking), Lee Ingleby (Inspector George Gently, Our Zoo), Sarah Solemani (The Wrong Mens, Bad Education) en Hannah Arterton (Atlantis), de zus van de meer gekende Gemma.Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Tom Cullen, O.T. Fagbenle, Lee Ingleby, Sarah Solemani, Hannah Arterton

Prijzen:
geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2016) aantal afleveringen: 10
Mark, Pru, Danny en Slade zijn 12 jaar oud als Mark's kleine broer Jesse spoorloos verdwijnt, terwijl ze in het bos aan het spelen zijn. Twintig jaar later onderzoekt Danny – inmiddels een detective – de brutale moord op een prostituee. Tot ieders verbazing wordt op de plaats delict Jesse's DNA gevonden. Leeft Jesse nog, en indien ja, wat deed hij daar dan? Donkere geheimen komen aan het licht als de vier vrienden samenkomen in de hoop Jesse te kunnen vinden.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •