1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Mr. Robot (s3)

Season1.be4,54,55

Mr. Robot werd door de Amerikaanse critici uitgeroepen tot beste nieuwe serie van het afgelopen jaar. Volledig terecht want de serie biedt zoveel visueel en intellectueel plezier om 10 afleveringen lang intens te boeien: een intrigerend hoofdpersonage dat zichzelf (een beetje zoals Dexter) in vraag stelt, enkele briljante scenariovondsten, schitterende dialogen, uitstekende vertolkingen en een verhaal dat zijn evolutie vindt in zijn ontwikkeling van zijn personages. Bovendien bezit het geheel ook nog een boodschap waarover uren kan gediscussieerd worden.

Het hoofdpersonage heet Elliot Anderson, een jonge programmeur die asociaal gedrag vertoont. Hij gelooft dat je mensen alleen maar kunt ontmoeten via hacking. Elliot werkt voor een firma die gespecialiseerd is in cyberbeveiliging. Op een dag wordt hij benaderd door een anarchist die zichzelf Mr. Robot noemt. Deze mysterieuze anarchist heeft een netwerk van nerds rond zich verzameld waarmee hij systemen wil hacken. Hij stelt Elliot voor de machtige firma die hij moet beveiligen, neer te halen.

Ondanks de verschrikkelijke titel, is Mr. Robot een intrigerende, donkere serie met een schitterende Rami Malek (Short Term 12, Oldboy, Need For Speed) in de hoofdrol. Een serie die vragen stelt over de keuzes die we maken in het leven en de levens die we leiden. Maar Mr. Robot is niet enkel een serie over hackers, het is ook een aangrijpend portret van een geniale, maar sociaal uitgestoten jongeman die heel wat trauma's te verwerken heeft.
De aparte camerahoeken, het intrigerende acteerwerk van Rami Malek en het schitterende scenario met een joekel van een twist die je zeker niet ziet aankomen, houden je voortdurend scherp en zorgen er ook voor dat je de ene aflevering na de andere wil verorberen. Een knap staaltje televisie!

De rol van Mr. Robot wordt gespeeld door Christian Slater, die we kennen uit True Romance en Nymphomaniac. Voor Slater betekent dit een opvallende terugkeer naar televisie na de eerder geflopte series Mind Games en Breaking In.
Andere acteurs zijn o.a. Portia Doubleday (Her, Youth In Revolt), Carly Chaikin (Suburgatory) en de Zweedse acteur Martin Wallström (The Sandham Murders).

De pilootaflevering werd geregisseerd door Niels Arden Oplev, de regisseur van de eerste Millennium-film. De serie won 9 prijzen (waaronder twee Golden Globes) en 11 nominaties, niet slecht voor een debuterende serie van een kleine zender (USA Network). Inmiddels is er ook een tweede seizoen toegezegd. Daarin zal Elliot het opnemen tegen de ganse wereld.Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Rami Malek, Christian Slater, Portia Doubleday, Carly Chaikin, Martin Wallström

Prijzen: 20 prijzen (waaronder 2 Golden Globes en 2 Emmy's) en 66 nominaties (waaronder 4 voor een Golden Globe en 8 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 4 (gaat van start in 2019)

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2, 3 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •