1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Night Manager (NPO3)

Season1.be4,54,55

Susanne Bier won in 2011 een Oscar voor In A Better World. Zij is zonder twijfel een van de meest toonaangevende Deense regisseurs met films op haar actief zoals After The Wedding, Brothers en Love Is All You Need. Haar overstap naar televisie is niet onopgemerkt voorbij gegaan want The Night Manager is zonder twijfel een van de spannendste en knapste miniseries van dit jaar.

Het gelijknamige boek van John Le Carré (A Most Wanted Man en Tinker, Tailor, Soldier, Spy) uit 1993 gaat over de Britse soldaat Jonathan Pine, de nachtportier van een Europees hotel in Caïro. Een toevallige ontmoeting met een mooie vrouw die hij wil beschermen, zorgt ervoor dat hij al vlug terecht komt in de duistere wereld van internationale spionage. Het duurt dan ook niet lang vooraleer hij door veiligheidsagente Angela Burr (Olivia Colman) wordt gerekruteerd om te infiltreren in het kringetje rond de internationale zakenman/wapenhandelaar Richard Roper (Hugh Laurie). Hij moet de duivelse alliantie opblazen die deze laatste tussen de spionagegemeenschap en de clandestiene wapenhandel heeft gesmeed. Om door te dringen tot in de kern van Ropers uitgebreide netwerk moet Pine overeind blijven tegenover de wantrouwige ondervragingen van zijn corrupte stafchef majoor Corkoran (Tom Hollander) en de charmes van de mooie Jed (Elizabeth Debicki). Pine kan slechts slagen in zijn opdracht – het goede doel – door zelf eerst een crimineel te worden.

Dat de serie voortdurend weet te begeesteren en te boeien is grotendeels te danken aan de hoofdrolspelers Tom Hiddleston (High-Rise) en Hugh Laurie (Dr. House). Beiden zijn voortreffelijk en hun onderlinge aantrekkingskracht is hoogst boeiend. Bovendien wordt er door de makers genoeg tijd genomen om hun personages te ontwikkelen tot driedimensionale wezens. Maar daarnaast zijn ook de decors oogverblindend (er werd onder meer gefilmd in Mallorca, Marrakech, Zermatt, Londen, Caïro), de muziek perfect ondersteunend en de verhaalwendingen onvoorspelbaar. The Night Manager bevat spanning, romantiek, veel actie en sterke dialogen, kortom een serie die zeker aan de haal zal gaan met de nodige Emmy’s en BAFTA’s.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman, Tom Hollander, Elizabeth Debicki

Prijzen: 11 nominaties (waaronder 8 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:
1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2016) aantal afleveringen: 6
De Britse ex-militair Jonathan Pine wordt door Angela Burr van de Britse Veiligheidsdienst geronseld om te infiltreren in de kringen rond internationaal zakenman Richard Onslow Roper. Doel van deze operatie is een einde te maken aan de duistere banden die Roper heeft gesmeed tussen de veiligheidsdiensten en de illegale wapenhandel. Pine doet zijn best om door te dringen tot het hart van Ropers wijdvertakte organisatie, maar wordt daarbij flink gehinderd door de constante argwaan van zijn corrupte chef, majoor Corkoran. Ook Ropers charmante vriendin Jed die een oogje heeft op Pine, vormt een afleidende factor. Als Pine zijn missie tegen de misdaad met succes wil afronden, zal hij Roper moeten overtuigen... als misdadiger.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •